10 ting du skal kigge efter, når du vælger en ny parasolfod

10 ting du skal kigge efter, når du vælger en ny parasolfod

Det kan virke trivielt, men at finde den parasolfod, der passer bedst til dine behov er både vigtigt og en smule kompliceret. Og det er netop derfor, vi har lavet denne guide til dig! Vi har været en del af parasolfodsbranchen i en del år nu, og vi ved hvad der virker, hvad der ikke gør og hvad du skal kigge efter.

Vi har allerede lavet research for dig, så du ikke behøver bruge utallige timer på at lede efter den samme information! Her er vores liste med 10 ting, du skal kigge efter, når du vælger en ny parasolfod:

BONUS! Vores anbefalinger :-)

1. Hvad er din situation?

Det er super vigtigt, at du bruger noget tid på at overveje, hvad dine behov er, og i hvilke situationer du overvejer at bruge din parasol og parasolfod. På den måde kan du fravælge de parasolfødder, der ikke lever op til dine behov og forventninger.

granit parasolfod med hjul. Granit parasolfod

Ting du skal overveje:

 • Den plads du har i din have, og hvilken type overflade du har på din terrasse.
 • De lokale vejrforhold (blæser det meget hvor du bor?)
 • På hvilken måde tænker du at bruge en parasol og parasolfod i din have (eller på din altan, hvis du har en)?

Det sidste punkt er meget vigtigt af flere årsager. Har du intentioner om at flytte meget rundt på den, hvis du har muligheden?

Skal den bruges i kombination med et bord (placeret under bordet, hvor den går gennem et hul i midten af bordet)? Er det vigtigt for dig, at du kan pakke den sikkert væk om vinteren?

De her er parasolfødder er med stor sandsynlighed dem, du er vant til at se. Du har måske endda en af dem i din have eller på din terrasse lige nu:

Baser parasolfod

2. Størrelsen på din parasol

Størrelsen på din parasol betyder en del. Så tænk over hvilken størrelse din parasol har, eller hvilken størrelse parasol du gerne vil have - måske endda gå ud og mål din nuværende parasol, bare for at være på den sikre side.

Markedsparasol 3 meter

3 meter parasol

Størrelsen på skrærmen har selvfølgelig indflydelse på hvor meget skygge den laver - men oftes er en 3 eller 3.5 meter parasol perfekt til terrassen og en 2.4-3 meter perfekt til altanen.

Altan parasol 2.5 meter

2.5 meter altan parasol

3. Stabilitet

Vægten på parasolfoden er rigtig vigtig, når det kommer til stabilitet. Diameteren på din parasol påvirker direkte hvor stor og hvor tung din nye parasolfod skal være. Det kan være svært at finde ud af hvilken størrelse parasolfod, der bedst passer til hvilken parasol.

Så her er et godt råd. Jo større skærmen er på din parasol, jo mere vægt har du brug for. Det er derfor, vi har lavet en guide, der kan hjælpe dig med netop det.

Mens vi er ved emnet, skal vi også lige runde parasoller med tiltfunktion. Vi vil gerne være helt ærlige overfor dig og sige det ligeud: Ja, det betyder noget, at du tilter din parasol. Når du bruger tilt funktionen blæser vinden ikke længere under og over den.

En parasol med tilt skaber i stedet et sejl, som vinden kan skubbe mod, hvilket øger risikoen for at parasollen tipper over. Så vær opmærksom på vinden, når du gerne vil vippe din parasol - brug eventuelt en ekstra sandsæk.

4. Størrelsen på din parasol stok

Uanset om du allerede har en parasol, du gerne vil bruge, eller leder efter en, så burde du overveje størrelsen på parasol stokken, når du køber din parasolfod. De fleste parasolfødder passer på parasol stokke med en størrelse mellem 30-50 mm i diameter.

Med mindre du planlægger at anskaffe dig en kæmpe parasol, måske en hængeparasol, så vil de fleste parasoller passe til de fleste parasolfødder. Så derfor behøver det ikke være din største bekymring. Der er dog en begrænsning. Mange parasolfødder på markedet kan kun rumme parasol stokke med en hvis diameter.  

5. Montering/Samling

Oftest vil der være behov for at samle din nye parasolfod på en eller anden måde. De fleste parasolfødder kræver værktøj for at blive samlet, men ofte er det mest basale værktøj, du har brug for, inkluderet i pakken.  

Hvis den har et metalrør, så vær sikker på, at du fastgør den så godt, du overhovedet kan, ellers er det ikke sikkert den holder din parasol stabil hele sommeren. Læg mærke til at røret ofte bliver mere løst i løbet af sæsonen, hvilket gør parasollen mere ustabil og usikker at bruge.

Et andet eksempel er Baser parasolfoden! Vi ved, at du skal fylde sand i sandsækkene, men det er nemt og hurtigt at gøre. Vi vil rigtig gerne fokusere på det at samle selve parasolfoden som du samler i 6 nemme trin uden brug af værktøj.

6. Mobilitet/placering

Og endelig, lad os være helt ærlige: Selv en stærk ung mand kan få ondt i ryggen af, at prøve at løfte de fleste parasolfødder på markedet. Der er ingen skam i at prøve at finde en parasolfod, der tilbyder et bedre design, når det kommer til at løfte og placere den.

Før vi dykker længere ned i emnet, så lad os få noget på det rene først: Sæt aldrig, under nogen omstændigheder, din stationære parasolfod på hjul. Vi taler om de her:

Det lader måske til at være en god idé, men det hæver tyngdepunktet på din parasolfod, hvilket øger sandsynligheden for at den bliver blæst væk af vinden. Du bør gå efter en parasolfod, der står fladt på jorden for at opnå den bedst mulige stabilitet.

Der er mange forskellige parasolfødder, og nogen af dem er designet med det formål, at de skal være lette at flytte og placere. Her har du et par eksempler:

De fleste parasolfødder du har set, eller måske også ejet, ligner nok den første. Den har et håndtag, rigtig fint, men det er tæt ved jorden og umuligt at nå. Den anden løser det problem på en smart måde, ved at de små faste håndtag er blevet til et træk-ud håndtag. Det betyder dog, at du løber ind i nye problemer - du er nødt til at tage parasollen ud, før du flytter parasolfoden, med mindre du gerne vil smadre et vindue eller slå dine svigerforældre bevidstløse.

Ikke lige det resultat du ønskede, da du købte en “let-at-flytte” parasolfod, vel?

En anden vigtig ting at overveje er en parasolfod, som du kan placere tæt på borde og stole. Der er ikke noget mere irriterende end ikke at kunne placere parasollen, som du gerne vil. Så du bør være på udkig efter en parasolfod, der hjælper dig med at optimere brugen af plads i din have eller på din terrasse.

7. Vedligeholdelse

Det her er den del de fleste parasolfodsejere aldrig rigtigt overvejer. Hvem gider også gøre sig den ulejlighed? Problemet med beton er, at det kan blive porøs over tid, hvilket betyder at metalrøret ikke er stabilt længere. Og når vi taler om metalrøret - det har en alvorlig fjende. Rust.

Der er et par måder, man kan komme uden om de problemer - både dem der handler om udseende, og dem der handler om funktion.

a. Måske er du vild med det rustne udseende? Så gå efter en rustik parasolfod af ren metal. Der er dog tydeligvis et problem, når det kommer til placering og fastgørelse af parasol stokken. Men, hvis du sætter udseende over funktion, og det rustne udseende er noget for dig, så er den her parasolfod måske lige dig:

Plastik. Hvorfor? Plastik ruster ikke! Du kan vælge en parasolfod lavet udelukkende af plastik. Problemet er, at de ofte ikke er særlig stabile og har en tendens til at tippe over ved selv den mindste vind. Det er fordi en parasolfod i plastik er designet til at skulle fyldes med sand eller vand. På plus siden: De er billige! Til gengæld ender du måske med at skulle købe en ny hvert år.

Vi har fokuseret på at lave en parasolfod som holder. Vores materialer er holdbare udendørs materialer som holder år efter år. Matarialerne er også rustfrie og vejrbestandige.

Baser parasolfod til altan

8. Opbevaring over vinteren

Hvad gør skiftende årstider ved en traditionel parasolfod? De fleste metaller vil ruste over tid, selv de såkaldte ‘rustfri’ metaller. Beton håndterer det heller ikke særlig godt.

Overvej det her: Du har købt en ny 50 kg tung beton eller granit parasolfod. Den fungerede perfekt sommeren over, men nu er det efterår og tid til at pakke den væk. Men… den er vildt tung og svær at flytte. Du skal flytte den fra din terrasse til dit skur. Eller måske har du slet ikke et skur eller en garage med plads nok? Hvor skal den så hen? På loftet? 50 kg solid beton. Det ville være ret farligt at balancere med over hovedet. Så du gør det, der er lettest - du lader den blive udenfor hele vinteren.

Find en parasolfod, der er nem at pakke væk om vinteren, så du kan bruge den sæson efter sæson. Det er bedre - både for miljøet, men også for din bankkonto.

9. Produktion/Miljø

Hvordan din parasolfod er produceret er sikkert ikke det første, du tænker på. Og hvis du ikke går op i det, så kan du skippe den næste sektion. Hvis du går op i det, så læs videre.

Vi har jongleret lidt med mange forskellige typer parasolfødder i det her blogindlæg, og vi er ved at nå til vejs ende. Men der er et par få ting mere, vi gerne vil gennemgå, bare for at tage den hele vejen. En af de ting er produktionen af vores nye parasolfod, og hvordan det påvirker miljøet.

Produktion og CO2

Alt slags produktion producerer spild og CO2 - det kan ikke undgås. Og vi er en del af problemet, når vi køber nye produkter. Så hvad kan du gøre? Du tænker måske “det er ligemeget, hvad jeg gør, jeg er jo bare en enkelt person”. Men hvis vi alle tænker sådan, så sker der aldrig en forandring. Vi kan alle gøre vores del, ved at være mere kritiske overfor de produkter, vi køber. Specielt hvis vi stopper op, og prøver at finde ud af, hvordan de er producueret.

Beton

Betonindustrien udleder en masse CO2 i deres produktionsproces. Og med meget, mener vi rigtig meget. Det er ikke betonet i sig selv, men den cement der bruges til at lave beton, der er den store synder.

Granit

Granit er en naturlig sten fundet i jorden, og den skal brydes før den kan bruges til produktion. Det lyder ikke så skidt, vel? Granit udvinding er ikke en stor CO2 synder, så meget er sandt. Men den er en synder, når det kommer til skovrydning og vandforurening.

Transport

Fælles for gåde beton og granit parasolfoden er at de er meget tunge. Det er mange ressourcer, der bliver brugt på at transportere blokke af beton og granit med lastbiler og skibe, og alt sammen udleder CO2 i processen. Så hvorfor ikke finde et bedre alternativ, hvis du kan?

Plastik

Plastik bliver ofte anset som en miljømæssig synder. Og det er det, hvis du regner på de kæmpe mængder spild, der bliver produceret og ikke håndteret korrekt.

Men, hvis vi er opmærksomme og genbruger vores plastik, så bliver situationen meget bedre. Det er egentlig, det samme argument som før - hvis du planlægger at købe en parasolfod af plastik hvert år, så sparer du ikke noget.

Hvis du beslutter at købe en ny parasolfod, der kan holde i mange år, så er du aktivt med til at gøre en forskel. Og der er parasolfødder derude, som er lavet af plastik og kan opfylde dine behov. Du kan måske endda finde en, der er lavet af genbrugsplast! Det er en dobbelt op!

Baser parasolfoden er en af de parasolfødder. Vi har indarbejdet alt det genbrugsplast, vi overhovedet kan, og samtidig har vi bevaret styrken i det produkt, du forventer og fortjener.

For at gøre en lang historie kort…

… vær opmærksom, når du vælger din nye parasolfod -
den har en større påvirkning på miljøet end du tror.

10. At købe den

Nu har du sikkert besluttet, hvad det er for en parasolfod, du gerne vil have, og nu er det blevet tid til at købe den. Hvordan har du tænkt dig at gøre det?

 • Og hvor meget er du villig til at betale for din nye parasolfod?
 • Tager du ud i butikken for selv at hente den med hjem?
 • Eller køber du den online og venter på, at den bliver leveret?
 • Betyder selve det at pakke den ud af kassen noget for dig?
 • Hvad er mest bekvemt for dig?

Uanset hvad, afhængigt af hvilken parasolfod du har valgt, ender du måske med at skulle transportere op til 50 kg med hjem. Det er en udfordring for både arme og ben. Din pengepung lider måske, hvis du beslutter dig for levering: En 50 kg levering kan blive ret dyr. Men igen, du burde overveje hvilken parasolfod, der gør dit liv lettere - det er trods alt dig, der betaler for den. Hvis en parasolfod i beton/granit gør dig glad, så gå efter det. Hvis du foretrækker andre løsninger, fx parasolfødder der er nemme at flytte og placere, så er parasolfoden fra Baser måske det bedste bud.

Uanset hvad, så vil vi gerne hjælpe dig med at finde den parasolfod,
der passer til dine behov

Og endelig, vores anbefalinger!

Vores anbefalinger er baserede på hvilke behov, du måske har:

 1. “Min parasol skal bare være det samme sted og aldrig flyttes. Jeg kan godt li’ det udseende sten har, og har ikke noget imod at tage en 50 kg tung stenblok indenfor om vinteren.”
  1. Hvis det er sten udseendet, du kigger efter, så vil vi foreslå, at du beslutter dig for to ting: 1) beton eller granit, og 2) rund eller firkantet. Det her er nogle af de mest almindelige parasolfødder i sten, du kan finde på markedet. Vi anbefaler:

2. “Jeg har en kæmpe parasol og har brug for en matchende parasolfod. Jeg tænker, at den skal stå samme sted hele sommeren.”

  1. Hvis du har brug for en stor parasol, og ikke har noget imod at den er stationær, så burde du nok gå efter en hængeparasol. De findes i mange forskellige former og størrelser, men kræver en parasolfod til hængeparasoller. Den vægt vi vil anbefale er 100 kg. Du har to valg: Du kan vælge en typisk hængeparasol fod med betonplader eller en med plastbeholdere til stabilisering. Du kan også bruge sandsække til at stabilisere med i stedet for betonplader eller plastbeholdere. Hvis du beslutter dig for en traditionel en med betonplader, og det viser sig at den er ustabil, så anskaf nogle sandsække for en sikkerheds skyld. Vi anbefaler disse hængeparasol fødder + sandsække som vægt:

3. “Jeg vidste slet ikke, at jeg kunne vælge en parasolfod, der er nem at flytte! Det ville være vidunderligt at kunne flytte min parasol efter solen, så jeg får mest ud af den.”

  1. Hvis en af dine største bekymringer er at kunne flytte din parasol, så har vi en indlysende anbefaling til dig! Baser parasolfoden til haven kommer i tre forskellige vægt variationer, så der burde være en til næsten enhver parasol, du måtte have. Vi anbefaler:

4. “Min parasol er for det meste stationær og bliver ikke flyttet, fordi jeg skal stikke den gennem et hul i mit havebord. Det ville dog være godt med en parasolfod, hvor det ikke gør ondt, hvis du støder tæerne ind i den.”

   1. Enhver parasolfod lavet i et hårdt materiale, vil udgøre en risiko for dine tæer. Så enten gå efter en, der er flad eller en med mindre vægt end sten.
    Vi anbefaler:

5. “Jeg har en 2,7 m parasol på mine træterrasse - hvor tung/hvilken størrelse parasolfod har jeg brug for?”

  1. Du har brug for en parasolfod, der vejer ca. 30 kg til en 2,7 m parasol. Vær opmærksom på vinden, hvis den har vippefunktion - husk at det gør din parasol til et sejl ligesom på en skib.
   Vi anbefaler:

6. “Hvor meget skal min nye parasolfod veje til min 3 m brede parasol? Jeg elsker ideen om en parasolfod, der kan flyttes!”

 1. Du har brug for en parasolfod, der ca. vejer 40-50 kg til en parasol med en skærmdiameter på 3 m. Hvis du vil have en parasolfod med hjul eller som kan flyttes på andre måder, anbefaler vi:

7. “Jeg har en lille altan og har lige købt en 1,5 m altanparasol. Jeg har ikke noget rækværk, jeg kan sætte den fast til, så det skal være en parasolfod, der kan stå på jorden. Hvilken parasolfod skal jeg vælge?”

 1. Der er en del forskellige parasolfødder på markedet, der er egnet til altaner eller små terrasser. Nogen kan sættes fast til rækværket, mens andre kan stilles på jorden.

Vi anbefaler:

Det er helt vildt, hvor mange ting, du skal tænke over, når du køber din nye parasolfod, ikke? Så hvorfor ikke købe den, der løser alle de problemer for dig? Den som tilbyder de bedste løsninger. Den, som er nemmest at bruge uanset hvilken i situation, du har brug for den.

Var du vild med parasolfoden fra Baser?

Vores parasolfod har taget problemløsning til et nyt niveau: Ved at splitte vægten i to, og gøre det muligt for dig at bære både din parasol OG din parasolfod på samme tid! Det betyder:

 1. ingen skrammer på dit terrassegulv
 2. ingen bekymringer om rygsmerter
 3. mulighed for at placere din parasol og parasolfod lige hvor du vil - og med lethed.

Se, dét er intelligent/smart design!

Kan du huske eksemplerne fra tidligere? Overvej det her: Du har et bord med plads til en parasol i midten. Hvad vil du helst stille under bordet - en firkant af beton eller en granitplade du kan slå dine tæer på, eller et par bløde sandsække du kan hvile dine fødder på? Uanset hvordan du ser på det, så er 50 kg 50 kg, og det er uanset om det er i form af en solid blok af sten eller to sandsække med smarte håndtag. Vægten er den samme!

Tag endelig et nærmere kig på vores parasolfødder på vores website: www.mybaser.dk.

De tre vigtigste ting at huske, når du skal vælge en ny parasolfod

Det var en hel del information, så lad os hurtigt opsummere det for dig. I denne blog lærte du, at størrelsen på din parasol stok og skærmen på din parasol bestemmer hvor tung din parasolfod skal være. Når det kommer til materialer, er der mange forskellige muligheder, når du skal vælge en parasolfod, så husk vores hurtige tre-trins opskrift:

 1. Find ud af hvad dine behov er: Overvej ting som stabilitet, samling, mobilitet/placering, vedligeholdelse og selvfølgelig størrelsen på din parasol
 2. Tjek markedet: Hent inspiration fra vores anbefalinger i dette blogindlæg
 3. Find det bedste kompromis: Vælg den, der er rigtig for dig og dine behov.

Vi håber, vi har hjulpet dig med at finde

den parasolfod, der er rigtig for dig. God jagt!

Har du ikke en parasol endnu? Tjek vores blog om at vælge en parasol lige her.

Det kan virke trivielt, men at finde den parasolfod, der passer bedst til dine behov er både vigtigt og en smule kompliceret. Og det er netop derfor, vi har lavet denne guide til dig! Vi har været en del af parasolfodsbranchen i en del år nu, og vi ved hvad der virker, hvad der ikke gør og hvad du skal kigge efter.

Vi har allerede lavet research for dig, så du ikke behøver bruge utallige timer på at lede efter den samme information! Her er vores liste med 10 ting, du skal kigge efter, når du vælger en ny parasolfod:

BONUS! Vores anbefalinger :-)

1. Hvad er din situation?

Det er super vigtigt, at du bruger noget tid på at overveje, hvad dine behov er, og i hvilke situationer du overvejer at bruge din parasol og parasolfod. På den måde kan du fravælge de parasolfødder, der ikke lever op til dine behov og forventninger.

Ting du skal overveje:

 • Den plads du har i din have, og hvilken type overflade du har på din terrasse.
 • De lokale vejrforhold (blæser det meget hvor du bor?)
 • På hvilken måde tænker du at bruge en parasol og parasolfod i din have (eller på din altan, hvis du har en)?

Det sidste punkt er meget vigtigt af flere årsager. Har du intentioner om at flytte meget rundt på den, hvis du har muligheden? Skal den bruges i kombination med et bord (placeret under bordet, hvor den går gennem et hul i midten af bordet)? Er det vigtigt for dig, at du kan pakke den sikkert væk om vinteren?

De her er parasolfødder er med stor sandsynlighed dem, du er vant til at se. Du har måske endda en af dem i din have eller på din terrasse lige nu:

granit parasolfod med hjul. Granit parasolfod
Baser parasolfod

2. Størrelsen på din parasol

Størrelsen på din parasol betyder en del. Så tænk over hvilken størrelse din parasol har, eller hvilken størrelse parasol du gerne vil have - måske endda gå ud og mål din nuværende parasol, bare for at være på den sikre side.

Størrelsen på skrærmen har selvfølgelig indflydelse på hvor meget skygge den laver - men oftes er en 3 eller 3.5 meter parasol perfekt til terrassen og en 2.4-3 meter perfekt til altanen.

Markedsparasol 3 meter

3 meter parasol

Altan parasol 2.5 meter

2.5 meter altan parasol

3. Stabilitet

Vægten på parasolfoden er rigtig vigtig, når det kommer til stabilitet. Diameteren på din parasol påvirker direkte hvor stor og hvor tung din nye parasolfod skal være. Det kan være svært at finde ud af hvilken størrelse parasolfod, der bedst passer til hvilken parasol.

Så her er et godt råd. Jo større skærmen er på din parasol, jo mere vægt har du brug for. Det er derfor, vi har lavet en guide, der kan hjælpe dig med netop det.

Mens vi er ved emnet, skal vi også lige runde parasoller med tiltfunktion. Vi vil gerne være helt ærlige overfor dig og sige det ligeud: Ja, det betyder noget, at du tilter din parasol. Når du bruger tilt funktionen blæser vinden ikke længere under og over den.

En parasol med tilt skaber i stedet et sejl, som vinden kan skubbe mod, hvilket øger risikoen for at parasollen tipper over. Så vær opmærksom på vinden, når du gerne vil vippe din parasol. Hvis du er bekymret for, at det måske sker, kan det være en god idé at investere i en tungere parasolfod, bare for at være på den sikre side - eller anskaffe dig en extra sandsæk som vægt.  

4. Størrelsen på din parasol stok

Uanset om du allerede har en parasol, du gerne vil bruge, eller leder efter en, så burde du overveje størrelsen på parasol stokken, når du køber din parasolfod. De fleste parasolfødder passer på parasol stokke med en størrelse mellem 30-50 mm i diameter.

Med mindre du planlægger at anskaffe dig en kæmpe parasol, måske en hængeparasol, så vil de fleste parasoller passe til de fleste parasolfødder. Så derfor behøver det ikke være din største bekymring. Der er dog en begrænsning. Mange parasolfødder på markedet kan kun rumme parasol stokke med en hvis diameter.  

Så når du kigger efter en ny parasolfod, så kig efter en der passer til et bredt spænd, når det kommer til diameteren på parasol stokken. Se det som en investering i det lange løb, for hvis du beslutter dig for at købe en ny parasol, og den ikke længere passer til den parasolfod du har, så er du også nødt til at købe en ny parasolfod.

5. Montering/Samling

Oftest vil der være behov for at samle din nye parasolfod på en eller anden måde. De fleste parasolfødder kræver værktøj for at blive samlet, men ofte er det mest basale værktøj, du har brug for, inkluderet i pakken.  

Hvis den har et metalrør, så vær sikker på, at du fastgør den så godt, du overhovedet kan, ellers er det ikke sikkert den holder din parasol stabil hele sommeren. Læg mærke til at røret ofte bliver mere løst i løbet af sæsonen, hvilket gør parasollen mere ustabil og usikker at bruge.

Et andet eksempel er Baser parasolfoden! Vi ved, at du skal fylde sand i sandsækkene, men det er nemt og hurtigt at gøre. Vi vil rigtig gerne fokusere på det at samle selve parasolfoden som du samler i 6 nemme trin uden brug af værktøj.

6. Mobilitet/placering

Og endelig, lad os være helt ærlige: Selv en stærk ung mand kan få ondt i ryggen af, at prøve at løfte de fleste parasolfødder på markedet. Der er ingen skam i at prøve at finde en parasolfod, der tilbyder et bedre design, når det kommer til at løfte og placere den.

Før vi dykker længere ned i emnet, så lad os få noget på det rene først: Sæt aldrig, under nogen omstændigheder, din stationære parasolfod på hjul. Vi taler om de her:

Det lader måske til at være en god idé, men det hæver tyngdepunktet på din parasolfod, hvilket øger sandsynligheden for at den bliver blæst væk af vinden. Du bør gå efter en parasolfod, der står fladt på jorden for at opnå den bedst mulige stabilitet.

Der er mange forskellige parasolfødder, og nogen af dem er designet med det formål, at de skal være lette at flytte og placere. Her har du et par eksempler:

De fleste parasolfødder du har set, eller måske også ejet, ligner nok den første. Den har et håndtag, rigtig fint, men det er tæt ved jorden og umuligt at nå. Den anden løser det problem på en smart måde, ved at de små faste håndtag er blevet til et træk-ud håndtag. Det betyder dog, at du løber ind i nye problemer - du er nødt til at tage parasollen ud, før du flytter parasolfoden, med mindre du gerne vil smadre et vindue eller slå dine svigerforældre bevidstløse.

Ikke lige det resultat du ønskede, da du købte en “let-at-flytte” parasolfod, vel?

En anden vigtig ting at overveje er en parasolfod, som du kan placere tæt på borde og stole. Der er ikke noget mere irriterende end ikke at kunne placere parasollen, som du gerne vil. Så du bør være på udkig efter en parasolfod, der hjælper dig med at optimere brugen af plads i din have eller på din terrasse.

7. Vedligeholdelse

Det her er den del de fleste parasolfodsejere aldrig rigtigt overvejer. Hvem gider også gøre sig den ulejlighed? Problemet med beton er, at det kan blive porøs over tid, hvilket betyder at metalrøret ikke er stabilt længere. Og når vi taler om metalrøret - det har en alvorlig fjende. Rust. For hvad betyder det, at din parasolfod er tung nok, når du ikke kan få parasollen sat i eller sætte den ordentlig fast? Oven i det, kan alger og snavs ofte sætte sig fast på overflader og sprækker på parasolfødder lavet af beton eller granit. Det kan være rigtig svært at få væk på grund af den overfladetekstur produkter af sten har, og din parasolfod vil være grim for evigt.

Der er et par måder, man kan komme uden om de problemer - både dem der handler om udseende, og dem der handler om funktion.

Måske er du vild med det rustne udseende? Så gå efter en rustik parasolfod af ren metal. Der er dog tydeligvis et problem, når det kommer til placering og fastgørelse af parasol stokken. Men, hvis du sætter udseende over funktion, og det rustne udseende er noget for dig, så er den her parasolfod måske lige dig:

Plastik. Hvorfor? Plastik ruster ikke! Du kan vælge en parasolfod lavet udelukkende af plastik. Problemet er, at de ofte ikke er særlig stabile og har en tendens til at tippe over ved selv den mindste vind. Det er fordi en parasolfod i plastik er designet til at skulle fyldes med sand eller vand. På plus siden: De er billige! Til gengæld ender du måske med at skulle købe en ny hvert år.

Vi har fokuseret på at lave en parasolfod som holder. Vores materialer er holdbare udendørs materialer som holder år efter år. Matarialerne er også rustfrie og vejrbestandige.

8. Opbevaring over vinteren

Hvad gør skiftende årstider ved en traditionel parasolfod? De fleste metaller vil ruste over tid, selv de såkaldte ‘rustfri’ metaller. Beton håndterer det heller ikke særlig godt.

Overvej det her: Du har købt en ny 50 kg tung beton eller granit parasolfod. Den fungerede perfekt sommeren over, men nu er det efterår og tid til at pakke den væk. Men… den er vildt tung og svær at flytte. Du skal flytte den fra din terrasse til dit skur. Eller måske har du slet ikke et skur eller en garage med plads nok? Hvor skal den så hen? På loftet? 50 kg solid beton. Det ville være ret farligt at balancere med over hovedet. Så du gør det, der er lettest - du lader den blive udenfor hele vinteren.

Find en parasolfod, der er nem at pakke væk om vinteren, så du kan bruge den sæson efter sæson. Det er bedre - både for miljøet, men også for din bankkonto.

9. Produktion/Miljø

Hvordan din parasolfod er produceret er sikkert ikke det første, du tænker på. Og hvis du ikke går op i det, så kan du skippe den næste sektion. Hvis du går op i det, så læs videre.

Vi har jongleret lidt med mange forskellige typer parasolfødder i det her blogindlæg, og vi er ved at nå til vejs ende. Men der er et par få ting mere, vi gerne vil gennemgå, bare for at tage den hele vejen. En af de ting er produktionen af vores nye parasolfod, og hvordan det påvirker miljøet.

Produktion og CO2

Alt slags produktion producerer spild og CO2 - det kan ikke undgås. Og vi er en del af problemet, når vi køber nye produkter. Så hvad kan du gøre? Du tænker måske “det er ligemeget, hvad jeg gør, jeg er jo bare en enkelt person”. Men hvis vi alle tænker sådan, så sker der aldrig en forandring. Vi kan alle gøre vores del, ved at være mere kritiske overfor de produkter, vi køber. Specielt hvis vi stopper op, og prøver at finde ud af, hvordan de er producueret.

Beton

Betonindustrien udleder en masse CO2 i deres produktionsproces. Og med meget, mener vi rigtig meget. Det er ikke betonet i sig selv, men den cement der bruges til at lave beton, der er den store synder.

Granit

Granit er en naturlig sten fundet i jorden, og den skal brydes før den kan bruges til produktion. Det lyder ikke så skidt, vel? Granit udvinding er ikke en stor CO2 synder, så meget er sandt. Men den er en synder, når det kommer til skovrydning og vandforurening.

Transport

Fælles for gåde beton og granit parasolfoden er at de er meget tunge. Det er mange ressourcer, der bliver brugt på at transportere blokke af beton og granit med lastbiler og skibe, og alt sammen udleder CO2 i processen. Så hvorfor ikke finde et bedre alternativ, hvis du kan?

Plastik

Plastik bliver ofte anset som en miljømæssig synder. Og det er det, hvis du regner på de kæmpe mængder spild, der bliver produceret og ikke håndteret korrekt.

Men, hvis vi er opmærksomme og genbruger vores plastik, så bliver situationen meget bedre. Det er egentlig, det samme argument som før - hvis du planlægger at købe en ny parasolfod af plastik hvert år, så sparer du ikke noget.

Hvis du beslutter at købe en parasolfod, der kan holde i mange år, så er du aktivt med til at gøre en forskel. Og der er parasolfødder derude, som er lavet af plastik og kan opfylde dine behov. Du kan måske endda finde en, der er lavet af genbrugsplast! Det er en dobbelt op!

Baser parasolfoden er en af de parasolfødder. Vi har indarbejdet alt det genbrugsplast, vi overhovedet kan, og samtidig har vi bevaret styrken i det produkt, du forventer og fortjener.

For at gøre en lang historie kort…

… vær opmærksom, når du vælger din nye parasolfod -
den har en større påvirkning på miljøet end du tror.

10. At købe den

Nu har du sikkert besluttet, hvad det er for en parasolfod, du gerne vil have, og nu er det blevet tid til at købe den. Hvordan har du tænkt dig at gøre det?

 • Og hvor meget er du villig til at betale for din nye parasolfod?
 • Tager du ud i butikken for selv at hente den med hjem?
 • Eller køber du den online og venter på, at den bliver leveret?
 • Betyder selve det at pakke den ud af kassen noget for dig?
 • Hvad er mest bekvemt for dig?

Uanset hvad, afhængigt af hvilken parasolfod du har valgt, ender du måske med at skulle transportere op til 50 kg med hjem. Det er en udfordring for både arme og ben. Din pengepung lider måske, hvis du beslutter dig for levering: En 50 kg levering kan blive ret dyr. Men igen, du burde overveje hvilken parasolfod, der gør dit liv lettere - det er trods alt dig, der betaler for den. Hvis en parasolfod i beton/granit gør dig glad, så gå efter det. Hvis du foretrækker andre løsninger, fx parasolfødder der er nemme at flytte og placere, så er parasolfoden fra Baser måske det bedste bud.

Uanset hvad, så vil vi gerne hjælpe dig med at finde den parasolfod,
der passer til dine behov

Og endelig, vores anbefalinger!

Vores anbefalinger er baserede på hvilke behov, du måske har:

 1. “Min parasol skal bare være det samme sted og aldrig flyttes. Jeg kan godt li’ det udseende sten har, og har ikke noget imod at tage en 50 kg tung stenblok indenfor om vinteren.”
  1. Hvis det er sten udseendet, du kigger efter, så vil vi foreslå, at du beslutter dig for to ting: 1) beton eller granit, og 2) rund eller firkantet. Det her er nogle af de mest almindelige parasolfødder i sten, du kan finde på markedet. Vi anbefaler:

2. “Jeg har en kæmpe parasol og har brug for en matchende parasolfod. Jeg tænker, at den skal stå samme sted hele sommeren.”

  1. Hvis du har brug for en stor parasol, og ikke har noget imod at den er stationær, så burde du nok gå efter en hængeparasol. De findes i mange forskellige former og størrelser, men kræver en parasolfod til hængeparasoller. Den vægt vi vil anbefale er 100 kg. Du har to valg: Du kan vælge en typisk hængeparasol fod med betonplader eller en med plastbeholdere til stabilisering. Du kan også bruge sandsække til at stabilisere med i stedet for betonplader eller plastbeholdere. Hvis du beslutter dig for en traditionel en med betonplader, og det viser sig at den er ustabil, så anskaf nogle sandsække for en sikkerheds skyld. Vi anbefaler disse hængeparasol fødder + sandsække som vægt:

3. “Jeg vidste slet ikke, at jeg kunne vælge en parasolfod, der er nem at flytte! Det ville være vidunderligt at kunne flytte min parasol efter solen, så jeg får mest ud af den.”

  1. Hvis en af dine største bekymringer er at kunne flytte din parasol, så har vi en indlysende anbefaling til dig! Baser parasolfoden til haven kommer i tre forskellige vægt variationer, så der burde være en til næsten enhver parasol, du måtte have. Vi anbefaler:

4. “Min parasol er for det meste stationær og bliver ikke flyttet, fordi jeg skal stikke den gennem et hul i mit havebord. Det ville dog være godt med en parasolfod, hvor det ikke gør ondt, hvis du støder tæerne ind i den.”

   1. Enhver parasolfod lavet i et hårdt materiale, vil udgøre en risiko for dine tæer. Så enten gå efter en, der er flad eller en med mindre vægt end sten.
    Vi anbefaler:

5. “Jeg har en 2,7 m parasol på mine træterrasse - hvor tung/hvilken størrelse parasolfod har jeg brug for?”

  1. Du har brug for en parasolfod, der vejer ca. 30 kg til en 2,7 m parasol. Vær opmærksom på vinden, hvis den har vippefunktion - husk at det gør din parasol til et sejl ligesom på en skib.
   Vi anbefaler:

6. “Hvor meget skal min nye parasolfod veje til min 3 m brede parasol? Jeg elsker ideen om en parasolfod, der kan flyttes!”

 1. Du har brug for en parasolfod, der ca. vejer 40-50 kg til en parasol med en skærmdiameter på 3 m. Hvis du vil have en parasolfod med hjul eller som kan flyttes på andre måder, anbefaler vi:

7. “Jeg har en lille altan og har lige købt en 1,5 m altanparasol. Jeg har ikke noget rækværk, jeg kan sætte den fast til, så det skal være en parasolfod, der kan stå på jorden. Hvilken parasolfod skal jeg vælge?”

 1. Der er en del forskellige parasolfødder på markedet, der er egnet til altaner eller små terrasser. Nogen kan sættes fast til rækværket, mens andre kan stilles på jorden.

Vi anbefaler:

Det er helt vildt, hvor mange ting, du skal tænke over, når du køber din nye parasolfod, ikke? Så hvorfor ikke købe den, der løser alle de problemer for dig? Den som tilbyder de bedste løsninger. Den, som er nemmest at bruge uanset hvilken i situation, du har brug for den.

Var du vild med parasolfoden fra Baser?

Vores parasolfod har taget problemløsning til et nyt niveau: Ved at splitte vægten i to, og gøre det muligt for dig at bære både din parasol OG din parasolfod på samme tid! Det betyder:

 1. ingen skrammer på dit terrassegulv
 2. ingen bekymringer om rygsmerter
 3. mulighed for at placere din parasol og parasolfod lige hvor du vil - og med lethed.

Se, dét er intelligent/smart design!

Kan du huske eksemplerne fra tidligere? Overvej det her: Du har et bord med plads til en parasol i midten. Hvad vil du helst stille under bordet - en firkant af beton eller en granitplade du kan slå dine tæer på, eller et par bløde sandsække du kan hvile dine fødder på? Uanset hvordan du ser på det, så er 50 kg 50 kg, og det er uanset om det er i form af en solid blok af sten eller to sandsække med smarte håndtag. Vægten er den samme!

Tag endelig et nærmere kig på vores parasolfødder på vores website: www.mybaser.dk.

De tre vigtigste ting at huske, når du skal vælge en ny parasolfod

Det var en hel del information, så lad os hurtigt opsummere det for dig. I denne blog lærte du, at størrelsen på din parasol stok og skærmen på din parasol bestemmer hvor tung din parasolfod skal være. Når det kommer til materialer, er der mange forskellige muligheder, når du skal vælge en parasolfod, så husk vores hurtige tre-trins opskrift:

 1. Find ud af hvad dine behov er: Overvej ting som stabilitet, samling, mobilitet/placering, vedligeholdelse og selvfølgelig størrelsen på din parasol
 2. Tjek markedet: Hent inspiration fra vores anbefalinger i dette blogindlæg
 3. Find det bedste kompromis: Vælg den, der er rigtig for dig og dine behov.

Vi håber, vi har hjulpet dig med at finde

den parasolfod, der er rigtig for dig. God jagt!

Har du ikke en parasol endnu? Tjek vores blog om at vælge en parasol lige her.