Den ultimative guide til parasolfødder - find den rigtige udendørs skygge til dig

Hvis du er på udkig efter en parasolfod, har du nok nogle spørgsmål:

Hvilken parasolfod er bedst?

Hvor tung skal parasolfoden være?

Hvordan forhindrer jeg, at min parasol vælter eller drejer rundt?

Hvilken slags parasolfod skal jeg bruge til min hængeparasol?

Vihar svarene! Læs denne komplette guide til parasolfødder, så du ved, hvad du skal købe.

Find den rigtige vægt til din parasol

Hvordan finder du den rette vægt til en parasolfod?

Hvis du aldrig selv har haft en parasol, undrer du dig måske over, hvorfor det er så vigtigt at finde den rette vægt til dens fod.

Men der er nogle af os, som selv har prøvet at blive ramt af væltende parasoller eller har måtte jage dem tværs gennem haven, så tro os, når vi siger, at

Det afhænger af parasollens størrelse, placering og vinkel. Vi kalder denne trio af faktorer for SPV.

Lad os se nærmere på det.

Vil du have en holdbar og tung parasolfod?

Vores er stabile og solide, men alligevel nemme at flytte!

Størrelse, Position og Vinkel

Størrelse

Grundreglen er, at jo større parasollen er, jo tungere skal foden være.

Pro tip:Hvis din parasol ofte vælter eller har det med at tage nogle ture hen over græsplænen, kan det være nødvendigt med en tungere parasolfod for at få den til at stå ordentligt fast.Du kan købe en fod med indbygget vægt, eller du kan sikre foden selv ved hjælp af tunge sten eller sandsække.

Position

Det kan gøre en stor forskel, hvor det er, du vil have skygge.

Vindforholdene i en have er meget mildere end vindstødene på en tagterrasse.

Generelt, er det sådan, at jo højere, man kommer op, jo mere vind vil der være. Så hvis du befinder dig på en altan på 15. sal, skal din altanparasol nok have en tungere fod, end du lige umiddelbart havde tænkt.

Vinkel

Hvis din parasol har en vippefunktion også kaldet tilt, kan den bruges til at give skygge præcis der, hvor du har brug for det.

Vi anbefaler derfor også, at du sikrer dig, at den kan vippe.. Men husk, at hvis vinklen bliver for skarp, kan skyggen blive til et sejl!

Derfor kan du også have brug for mere vægt, end du tror, hvis du bruger tiltfunktionen det meste af tiden, når solen står lavt i horisonten.

Vil du gerne have en stabil parasol?

Basers parasolfod står stabilt i vinden og er elsket af mere end 22.000 kunder !

Find den rette vægt til din parasol

Det er primært størrelsen på din parasol, der afgør, hvad parasolfoden skal veje. Som hovedregel skal en parasol på 3,5 meter have en fod på 50 kg, en parasol på 3 meter skal have 40 kg, og 2,8 meter skal have 30. Hvis du har brug for mere vægt, kan du købe ekstra sandsækketil at lægge oven på foden.

Brug vores supernemme guide til at finde ud af,hvor meget vægt du har brug for til din fod.

Size

1.8 m

2.2 m

2.8 m

3.0 m

3.5 m

Weight

20 kg

25 kg

30 kg

40 kg

50 kg

Pro tip:Parasoltypen har også en betydning for hvor tung din fod skal være. Hvis du har en parasol, der er lavet af træ eller stål skal du have en tungere fod. Som alternativ kan du overveje letvægtsaluminium eller fiberglas. Se vores ultimative guide for at få en bedre forståelse af forskellene på materialerne så du kan vælge den bedste parasol.

Vil du gerne have en stabil parasol?

Basers parasolfod står stabilt i vinden og er elsket af mere end 22.000 kunder !

Find den rette vægt til din hængeparasol

En hængeparasol eller offset-parasol er mere vindfølsom end en almindelig på grund af dens hængende parasol. Den kan have en krydsformet parasolfod, som du kan lægge vægte på, eller en fyldbar fod, som du selv fylder vægt i. En parasol på 3 meter har brug for 80-100 kg, mens en 3,5 meter parasol har brug for 100 kg eller mere.

For at finde den perfekte vægt til en af disse parasoller kan du følge vores enkle guide.

Size

3 m

3.5 m

250x250 cm

300x300 cm

Weight

70-80 kg

100 kg

70-80 kg

100 kg

Pro tip:

For at stabilisere og fastholde din hængeparasol anbefaler vi enten fyldbare vægte som sandsækkeeller tunge blokke såsom beton- eller granitplader.

Den nemmeste og mest stabile parasolfod til din hængeparasol

Baser-sandsække er stabile og nemme at flytte.

Hvordan man finder den bedste parasolfod

Nu hvor du ved, hvor meget foden skal veje, skal du finde ud af, hvilken type der passer bedst til dine behov.. For at besvare det spørgsmål, skal du både tage parasollen og stangen i betragtning. Sørg for at købe en parasolfod, der passer til din specifikke parasol. Du bør også overveje mobilitet og holdbarhed, når du træffer dit valg.

Pro tip: For at vælge den bedste parasolfod skal du sikre dig, at foden er tung nok til at holde parasollen stabil, og at parasolstokken passer til den. Parasoller på mindre end 3 meter har brug for en parasolfod på 30 kg, som passer til 38 mm. Større end 3 meter har brug for en 50 kg fod, der passer til 30-55 mm.

Mobilitet

Hvis du har brug for skygge i forskelligeområder af din have i løbet af dagen, er det meget vigtigt, at du kan flytte din parasol . Nogle parasolfødder leveres med hjul, og man kan sommetider også købe hjul separat. Andre har foden og vægten adskilt, så man kan gå to gange, i stedet for at flytte det hele samlet.

Holdbarhed

Du vil gerne have din parasolfod holder længe, ikke? Og derfor skal du være opmærksom på typen af materiale, den er lavet af.Rust eller en løs stang kan forvandle en fin parasolfod til skrot i løbet af en enkelt sæson, så vælg en der holder til vejret og forbliver fri for rust.

Pro tip:For at vælge den bedste parasolfod skal du sikre dig, at foden er tung nok til at holde parasollen stabil, og at parasolstokken passer til den.Parasoller, der er mindre end 3 meter i diameter, har brug for en parasolfod på 30 kg, der kan justeres til 38 mm. Større end 3 meter har brug for en 50 kg parasolfod, der kan justeres til 30-58 mm.

Pasform

Når du er ude for at købe din perfekte parasol, skal du have en parasolfod, der sidder tæt om din parasolstang. De fleste parasoller låses på en af to måder - med et rør og en skrue, eller med en spændering, sådan som det er tilfældet med Basers låsesystem.

Normale parasolfødder kommer med rør og skruer, fordi det er billigt og nemt at producere. Men rørene og skruerne passer aldrig helt perfekt til stangen.

Røret kan også løsne sig over tid, især hvis skruerne eller metaldelene begynder at ruste eller blive forvredne. Hos Baser har vi udviklet og patenteret et system, der passer tæt til stangen. Det består af en låsering, som nemt låses og åbnes igen, og da den er lavet af glasfiber, kan den aldrig ruste.

Pro tip: Hvis du har en traditionel parasolfod, og du vil forhindre din parasol i at dreje rundt i vinden, skal du sørge for at skruerne er strammede. Hvis den bliver ved med at dreje, kan du tilføje en kile eller to for at stramme den.

Stabilitet

Vægt og stabilitet går hånd i hånd, når det gælder parasolfødder, og ved at følge vores vægtguide får du hjælp til at træffe det rette valg.

Parasolfodens design har betydning for, hvor stabil den er overfor vinden.En fod, der absorberer stød, med sandsække eller vægtposer, kan give bedre stabilitet end en beton- eller granitfod, og det er med til at sikre, at parasolfoden ikke vælter.

Pro tip: Den bedste parasolfod er en, der er holdbar, og som holder din parasol stabil. Overvej fodens evne til at holde omkring stangen og til at holde din parasol fast på ét sted, samtidig med at den er nem at flytte. Se efter materialer, der holder længeog forbliver fri for rust, som aluminium eller glasfiber.

Vil du have en fod, der passer til enhver parasol?

Vores parasolfod er patenteret og passer til enhver markedsparasol, der er på markedet i øjeblikket!

Små parasoller eller altanparasoller

Små parasoller eller altanparasoller

Den bedste type parasolfod til en lille parasol er en kompakt fod eller en fleksibel halv-parasolfod, som kan placeres op mod en væg eller et rækværk. Med en opsætning som denne bliver din parasol holdt fast på den mindst mulige plads.

For at holde en parasol fast på jorden skal fodenhave en vægt på mindst 20-30 kg. For at finde den nøjagtige vægt til din parasol, så se vores guide til, hvor tung din parasolfod skal være. På udkig efter en kompakt, men alligevel fleksibel parasolfod?

Mellemstore og store parasoller

Større parasoller kan variere mellem 2,8 og 4 meter med en stangdiameter på 30-52 mm.

Mellemstore og store parasoller har brug for tunge parasolfødder, men hvad hvis du vil flytte dem rundt i haven? Kig efter en fod, der er nem at løfte og flytte, men som stadig giver en høj grad af stabilitet.

Hvis du ofte vipper/tilter din parasol, skal du have en ekstra tung fod eller flere sandsække på for at øge stabiliteten.

Se vores guide til hvor tung din fod skal være for at få den rigtige vægt..

Hængeparasoller og offset-parasoller

Hængeparasoller og offset-parasoller har ofte et markant anderledes design end almindelige parasoller. Stangen kan være firkantet, oval eller endda kurvet. Derfor leveres disse parasoller ofte med deres egne fødder eller blot med et kryds, som man kan lægge vægt på.Se vores vægtguide til hængeparasoller for at finde den rigtige vægt og stabilitet til dem.

Den bedste måde at stabilisere din hængeparasol på er ved at lægge vægtposer eller sandsække oven på krydset. Du kan også bruge betonblokke, men de optager mere plads. Hvis din hængeparasol leveres med fod, skal du bruge den og altid fylde den med sand i stedet for vand, da sand er tungere.

Sørg for, at du har nok sandsække eller andre vægte til at stabilisere din hængeparasol.

Brug for sandsække som vægt til din hængeparasol?

Baser sælger sandsække, der er holdbare, men alligevel nemme at håndtere. Baser's sandsække til hængeparasoller

Bedste parasolfodder i 2023

For at gøre din søgen efter den bedste parasol på markedet lidt lettere, har vi samlet 10 gode valg til parasolfødder.

Bedste parasolfod til parasoller større end 2,8 meter

Brand: Bilka Private label

Hvor kan du købe den: Bilka

Pris: 569.95 kr

Vægt: 60 kg

Max parasolstørrese: op til 3.3 meter

Bedømmelse: Tung parasolfod med hjul som gør det en smule mere overkommeligt at flytte parasollen på terassen. Granitten ser flot ud den er dog er den malet sort. Rør og skruer har samme udfordring som altid at disse kan ruste og blive løst i løbet af sæsonen. Dog alt i alt en fin parasolfod hvis man ønsker et sort granit look.

Brand: Silvan Private label

Hvor kan du købe den: Silvan

Pris: 599.95 kr

Vægt: 50 kg

Max parasol størrese: op til 3.2 meter

Bedømmelse: Fin parasolfod med hjul meget lig med parasolfoden fra Bilka. Lavet i sort granit. Som tidligere sagt skal du holde for øje at rør og skruer kan ruste og røret blive løst.

Brand: Baser

Hvor kan du købe den: mybaser.dk ellerhos Bauhaus/ Silvan

Pris: fra 599 kr

Vægt:Op til 50 kg

Parasolstørrese:Op til 3,2 meter

Vurdering:Stabil, nem at sætte op og flytbar. Det patenterede system gør det nemt at sætte parasolfoden op og skille den af efter sæsonen. Alle Baser produkter har 5 år reservedelsgarenti så du er dækket.

Brand: Private label

Hvor kan du købe den: Havemøbelland

Pris: 549,00 kr

Vægt: 45 kg

Max parasolstørrese: op til 3 meter

Bedømmelse: Standard parasolfod med hjul - dog er røret udstyret med et nyere system for at låst parasollen fast som ikke ruster og går i stykker i samme grad som de traditionelle rør og skruer.

Brand: Private label

Hvor kan du købe den: Havemekka

Pris: 299.95

Vægt: op til 45 kg

Max parasol størrese: Op til 3 meter

Bedømmelse: Plast parasolfod med hjul i okay materialer - ikke vores favorit - hvis du anskaffer dig denne så brug sand istedet for vand da den ellers ikke rummer 45 kg.

Brand: Bauhaus Private label

Hvor kan du købe den: Bauhaus

Pris: 399.95 kr

Vægt: 35 kg

Max parasol størrese: mellem 2.8 og 3 meter

Bedømmelse: Rund granit parasolfod med håndtag dog ingen hjul - de 35 kg er okay til steder med lidt vind, men hvis der er meget vind hvor du bor anbefaler vi kun 2.8 meter parasol med 35 kg.

Bedste parasolfødder til parasoller op til 2,8 meter


Brand: Private label

Hvor kan du købe den:Havemekka i Stenløse

Pris: 399.95

Vægt: 20 KG

Max parasol størrese: mindre end 1.6 meter.Det anbefales kun at bruge meget små parasoller eller balkon parasoller. Parasolfoden kan også bruges under et havebord for at skabe mere stabilitet.

Bedømmelse: Letvægts parasolfod, ikke robust nok til store parasoller. Hvis du ønsker at bruge til en parasol størrer end 1.6 meter, skal du sørge for at tynge den ned med extra vægt for at sikre stabilitet, fx Basers sandsække. Kvalitet er okay, dog kan skruer or rør ruste.


Brand: Private label

Pris: 89.95 kr

Hvor kan du købe den: Bilka

Vægt: op til 10-20 kg kommer an på om du bruger sand eller vand.

Max parasolstørrese: mindre end 1.6 meter. Brug kun meget små parasoller med denne da den ikke er stabil nok.

Bedømmelse: En parasolfod som kun kan holde en meget lille parasol i meget lidt vind og ikke særlig nem at flytte især hvis der er vand i den. Den opleves heller ikke som et kvalitets produkt eller kvalitets materialer

Brand: Jysk

Hvor kan du købe den: Jysk

Pris: 300 kr

Vægt: 35 kg

Max parasol størrese: op til 2.2 meter.

Bedømmelse: Meget standard parasolfod. Det er ikke vores anbefaling da hvis man "ruller" den over terrassen så laver den ridser i både sten og træ

Brand:Baser

Hvor kan du købe den:Baser, Bauhaus, Silvan, Altanbutikken.dk

Pris: Fra 599

Vægt: 25 kg eller 50 kg

Max parasol størrese:op til 2.2 meter

Bedømmelse:Super altan parasolfod som kan stå i hjørnet eller op af gelænderet så du får maximial udnyttelse af din altan og kan flytte skyggen til hvor du skal bruge den. Sandsækken gør det nemt at flytte og så er det super enkelt at samle og pakke sammen om vinteren og den tager ikke meget plads og kan ligge i et skab. Sandsækken kan du bruge på terassen til at holde bord eller stole når der kommer storme i efterår og vinter.

Brand: Sunfun - Bauhaus private label

Hvor kan du købe den:Bauhaus

Pris: 299.95 kr

Vægt: 25 KG

Max parasol størrese: op til 1.8 meter.

Bedømmelse: Standard altan parasolfod som kan stilles op ad mur eller gelænder så du får mest muligt ud af din plads på din altan - brugervenligheden og stabilteten kunne være bedre.

Brand: Schneider Schirme

Hvor kan du købe den:Altanbutikken.dk

Pris: 429.95 kr.

Vægt: 20 KG

Max parasol størrese: op til 2.2 meter.

Bedømmelse: Cement altan parasolfod plastikskal. Igen udfordringer med rust dog kunne låse systemet i røret godt have været bedre. Velegnet til altaner, da den kan placeres helt op af enten mur eller altangelænder.

De bedste parasolfødder og vægte til hængeparasoller 2023

For at gøre din søgen efter den bedste parasolfod til din hængeparasol lidt nemmere har vi samlet nogle gode valgmuligheder.

Brand: Outrium - Private label XL-byg

Hvor kan du købe den: XL-byg

Pris: 549 kr

Vægt: ca. 70-90 kg

Max hængeparasol størrese: op til 3 meter

Bedømmelse: Plastik parasolfod til hængeparasol som du fylder med sand - materialet er polyester dog er der ikke anvist om de er UV eller vejr bestandige. Vær også sikker på at den passer på din hængeparasol. Alt i alt en fin pris og et okay produkt.

Brand: Platinum

Hvor kan du købe den: Havemekka

Pris: 1299.00 kr

Vægt: Ikke relevant

Max hængeparasolstørrese: op til 3 meter.

Bedømmelse: Parasolfod som du graver ned i jorden så du undgår kryds foden og skaber plads på din terasse. Virker stabil dog skal du være opmærksomhed på om din hængeparasol passer, eventuelt skal du have fat i en adaptor. Rigtig god hvis du ikke har meget plads og KUN har din parasol på et sted,hvis du gerne vil kunne flytte parasollen så er dette ikke det bedste valg.


Brand: Baser

Hvor kan du købe den: mybaser.dk, Bauhaus, Silvan,

Pris:599.95 kr

Vægt: Op til 25 KG pr. sandsæk

Max hængeparasol størrese: op til 3 meter

Bedømmelse: De holder din hængeparasol solidt placeret på jorden, er nemme at flytte, nemme at fylde og er fremstillet af holdbare materialer, der er vejrbestandige. De passer til samtlige modeller af hængeparasoller med egen parasolfod om den så har pedal eller blot en kryds fod.


Brand: Bilka - private label

Hvor kan du købe den: Bilka

Pris:799.00 kr

Vægt: per styk 23 kg i alt 92 kg.

Max hængeparasol størrese: op til 3 meter.

Bedømmelse:Plastik vægte fyldt med cement til at holde din hængeparasol stabilt på jorden. Fordel at de er fyldt, prisen er en smule høj relativt til hvad du får og eneste minus er, at hvis du "taber" en så kan de nemt gå i stykker.


Brand: Private label

Hvor kan du købe den: Havemøbelland

Pris:599.00 kr

Vægt: per styk 20 kg i alt 80 kg.

Max hængeparasol størrese: op til 3 meter.

Bedømmelse:Plastik vægte som du selv fylder med sand. Lavet af plastik som passer de fleste parasoller med krydsfod. Største irritation er at sandet skal ind igennem et meget lille hul og det tager meget lang tid.


Brand: Ikea

Hvor kan du købe den: Ikea

Pris:349.00 kr

Vægt: per styk ikke angivet.

Max hængeparasol størrese: op til 3 meter dog anbefaler vi kun 2.8 meter

Bedømmelse:Plastik du klikker sammen og fylder med sand. Passer specifikt til Ikea hængeparasoller men oftes vil disse også passer til andre parasoller. Lavet i UV behandlet plast og det billigste produkt vi har fundet.

Brand: Private label

Hvor kan du købe den: Havemekka

Pris: 2499.00 kr

Vægt: 90 KG

Max hængeparasol størrese: op til 3 meter

Bedømmelse: Stabil hængeparasolfod som er let at flytte hvis du har en stor terasse hvor du gerne vil kunne flytte skyggen - prisen er dog med til at vi vurdere om flytbarheden for en hængeparasol er så vigtigt.

Brug for hjælp til at beslutte dig?

Læs vores guider

Guide dig selv til den rigtige skygge-løsning

Skal vi tage en snak?

Vi står altid klar til at besvare dine spørgsmål.

Sammenlign Baser

Hvordan er Baser sammenlignet med en traditionel parasolfod

Nyd det gode vejr

uden at være bange for en vildfaren parasol

© 2023 Mybaser. All rights reserved.