FAQ - ofte stillede spørgsmål

Vi vil gøre alt vi kan for at din oplevelse er så god som mulig, og er altid klar til at hjælpe dig, hvis du har problemer. I vores FAQ kan du finde svar på de spørgsmål vi oftest modtager – og hvis svaret på dit spørgsmål ikke er her, så tøv ikke med at kontakte os. Kontakt informationer finder du i bunden af siden.

Produkt info

Hvilken parasolfod skal jeg vælge?

Vi har to forskellige typer: Den ene er designet til have og terrasse brug, mens den anden er tiltænkt altaner eller hvor du har brug en parasolfod der ikke tager meget plads.

Vi samlet hele guiden i en oversigt herunder. Så kan du finde din parasol type, størrelse og form of den passende vægt.

Rund markedsparasol - hvilken parasolfod vægt oversigt

Ø 2

Ø 2.8

Ø 3

Ø 3.2

Ø 3.5

Ø 4

Hængeparasol - hvilken parasolfod vægt oversigt

Ø 3

Ø 3.5

250x250

300x300

Firkant parasol - hvilken parasolfod vægt oversigt

op til 3 M2

op til 6 M2

op til 7 M2

op til 8 M2

op til 9.5 M2

op til 12.5 M2

Regn arealet af din parasol ud og find den passende antal kg som parasolfods vægt til din parasol. Du finder arealet ved at gange brede med længe.

En 200x200 parasol (2x2 meter) giver et areal på 4M2. (2*2=4). For denne størrelse kan du bruge vores 50 kg Altan parasolfod eller den orginale 30 kg parasolfod. Har du en 460x270 parasol anbefaler vi så en parasolfod med 70 kg.

Vi samlet hele guiden i en oversigt herunder. Så kan du finde din parasol type, størrelse og form of den passende vægt.

Rund markedsparasol - hvilken parasolfod vægt oversigt

Ø 2

Ø 2.8

Ø 3

Ø 3.2

Ø 3.5

Ø 4

Hængeparasol - hvilken parasolfod vægt oversigt

Ø 3

Ø 3.5

250x250

300x300

Firkant parasol - hvilken parasolfod vægt oversigt

op til 3 M2

op til 6 M2

op til 7 M2

op til 8 M2

op til 9.5 M2

op til 12.5 M2

Regn arealet af din parasol ud og find den passende antal kg som parasolfods vægt til din parasol. Du finder arealet ved at gange brede med længe.

En 200x200 parasol (2x2 meter) giver et areal på 4M2. (2*2=4). For denne størrelse kan du bruge vores 50 kg Altan parasolfod eller den orginale 30 kg parasolfod. Har du en 460x270 parasol anbefaler vi så en parasolfod med 70 kg.

Passer parasolfoden til en hængeparasol?

Nej. Vores parasolfod passer ikke til en hængeparasol, men vi anbefaler at benytte vores smarte udendørs sandsække til hængeparasoller. Se mere her.

Hvilken parasolstok-diameter passer parasolfoden til?

Grundet det smarte design kan parasolfødderne fra Baser tilpasses langt de fleste parasoller på markedet – også din parasol.

 • 50kg og 40kg modeller 🡪 28-58mm parasolstok diameter.
 • 30kg model 🡪 25-45mm parasolstok diameter.
 • 50kg, 25kg og 20kg modeller 🡪 20-40mm parasolstok diameter.
Parasolfod diamter på stang.

Hvor meget og hvilken slags sand skal jeg fylde sandsækkene med?

Hvor meget sand du skal fylde i sandsækkene, kommer an på hvilken parasolfod du har købt. Du kan bruge enhver form for sand, men vi anbefaler sandkassesand eller afretningssand. Hvis du ikke allerede har sand derhjemme, kan det købes i dit nærmeste byggemarked eller havecenter.

Herunder får du både en liste og et billede til at forklare:

 • 50kg 🡪 50kg sand (2x25kg sandsække)
 • 40kg 🡪 40kg sand (2x20kg sandsække)
 • 30kg 🡪 30kg sand (2x15kg sandsække)
 • 50kg 🡪 50kg sand (2x25kg sandsæk)
 • 25kg 🡪 25kg sand (1x25kg sandsæk)
 • 20kg 🡪 20kg sand (1x20kg sandsæk)

Et tip: Du kan med fordel hælde 0,5-1 liter vand ned til dit sand, så sandet falder godt sammen i de indre plastikposer. Det giver også ekstra tyngde. Herved bliver din parasolfod mere stabil.

Jeg kan ikke fylde sandsække nok.

Kan du ikke få alt sandet i sandsækken eller er der ikke nok plads til alt sandet i sandsækken? Husk at fylde sandsække helt op til toppen.

Sådan fylder du din sandsæk

Et tip: Kan du ikke få mere ned 15 kg sand i din 20 kg sandsæk? Eller kun 22 kg i din 25 kg sandsæk så er et godt råd at ryste sandsækken lidt så sandet fordeler sig.

Hvilken type sand skal jeg fylde sandsækkene med?

Hvilken slags sand du skal bruge, er op til dig, men vi anbefaler sandkassesand eller afretningssand. Hvis du ikke allerede har sand derhjemme, kan det købes i dit nærmeste byggemarked eller havecenter.

Et tip: Du kan med fordel hælde 0,5-1 liter vand ned til dit sand, så sandet falder godt sammen i de indre plastikposer. Det giver også ekstra tyngde, som gør din parasolfod mere stabil.

Er der sand i sækkene, når jeg modtager min parasolfod?

Nej. Der følger ikke sand med, når du køber en Baser parasolfod. Så du skal huske at købe sand at fylde i sandsækkene svarende til den kg model, du har købt.

Hvorfor er der ikke sand med i din parasolfod? Det er simpelt: Det gør fragten billigere, hurtigere og lettere, så du kan få et billigere kvalitetsprodukt.

Hvad er parasolfoden lavet af?

Hos Baser benytter vi kun kvalitetsmaterialer, og det gælder især selve grundstellet til vores parasolfod. Stellet er lavet af komposit, som er et meget bredt udtryk for et plastmateriale, der består af flere forskellige typer komponenter. Til en Baser parasolfod bruger vi glasfiberforstærket PA6, som er et ekstremt slidstærkt materiale. Materialet kan modstå stor belastning uden at knække og er derfor perfekt til at holde din parasol solidt plantet i din have eller på din altan.

Baser parasolfod produceret i Danmark

Det komposit vi benytter hos Baser kaldes et ’regenerat’, som betyder genbrugt produktionsmateriale. Helt specifikt er det glasforstærket PA6. Det gør, at parasolfoden er slidstærk og ikke kan ruste, samt at den har en høj UV-beskyttelse, så det ikke famler i farven eller bliver sprødt.

Fun fact: Glasfiberforstærket PA6 er et materiale, der både er så stærkt og på samme tid fleksibelt, at det bruges i mange af de dele du finder i en bilmotor.

Hvad er sandsækkene lavet af?

Hvad er sandsækkene lavet af?

Sandsækkene er lavet af et kunststof, der kaldes Olefin, og som behandles med en Teflon coating for at være så modstandsdygtig og så holdbar som overhovedet mulig. Kvaliteten er i højsæde, for at give dig de fantastiske produkter du fortjener.

Olefin er navnet på den fiber, som bruges i stoffet til vores sandsække. Det er et slidstærkt og meget holdbart materiale. Det Olefin vi bruger til vores sandsække er fuldstændigt gennemfarvet. De fleste stoffer der benyttes til udendørsbrug er ofte kun overflade farvet, mens Olefinet vi bruger er ’solution dyed’. Det forklares bedst med et eksempel: Forestil dig en gulerod og en radise – radisen er kun farvet i skallen, mens en gulerod er farvet hele vejen igennem. Det gør at vores stof ikke mister sin farve, når sandsækkene ligger ude i solen, til forskel fra de fleste andre stoffer, der bruges til udendørs produkter.

Teflon coating gør stoffet vandafvisende og resistent mod snavs og mug, hvilket mindsker eller helt fjerner behovet for vedligeholdelse

Sandsække til haven fra Baser

Hvad er målene på have parasolfod modellerne?

parasolfod 50 kg
parasolfod 40 kg
Parasolfod 30 kg

Hvad er målene på altan parasolfod modellerne?

altan paraolfod 50 kg
Altan parasolfod 20 kg

Hvad er målene på sandsækkene?

Fliser til hængeparasol alternativ sandsække
Hængeparasolfod vægt
Sandsække til trampolin
Sandsække til haven
sandsække baser

Hvor lang tids levering er der på min parasolfod?

Vi bestræber os på at du får din parasolfod hurtigst muligt. Forvent en leveringstid på 2-3 hverdage, fra du lægger din bestilling.

Hvordan bliver pakken sendt til mig – og kan jeg tracke den?

Når du lægger en bestilling i webshoppen, så modtager du en mail med forsendelsesoplysninger, så du kan spore din pakke.

Kan jeg købe sand hos jer?

Nej. Vi sælger ikke sand. Men vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde en løsning på dit manglende sand.

Hvor får jeg så sand fra? Du kan købe sand i langt de fleste gør-det-selv butikker (f.eks. Silvan eller Bauhaus). Det ofte også muligt at købe sand over nettet via gør-det-selv butikkernes webshops.

Brug

En flytbar parasolfod – hvorfor er det vigtigt?

Det er vigtigt fordi langt de fleste parasolfødder på markedet er direkte skadelige for ryggen, når du flytter dem. Og selvom det ikke er noget du gør ret ofte, så kan du nok ikke undgå at flytte den et par gange i løbet af sommeren. Der skal kun én gang til for en ryg skade.

Det har også sine fordele at have en flytbar parasolfod. Du slipper for at skulle flytte havemøbler rundt, så de står rigtigt ift. parasollen, fordi du med lethed kan flytte parasol og parasolfod i stedet for. Det er ikke noget ret mange overvejer, men med en Baser parasolfod har du muligheden for langt lettere at opnå skygge end med andre parasolfødder på markedet.

Hvordan er den nemmere at flytte? Det er simpelt! En parasolfod af granit vejer typisk 50kg – det samme gør en Baser parasolfod med 50kg sand ovenpå. Forskellen er, at i stedet for én massiv blok på 50kg, der ikke er til at løfte, bruger vi 2 x 25kg sandsække – som endda har en hank – for at gøre det både nemmere og bedre for dig at placere og flytte din parasol og parasolfod.

Hvor stabil er en Baser parasolfod?

En Baser parasolfod kan modstå op til 12 m/s (ca. 40km i timen). Det er ikke noget vi anbefaler – og de fleste vil nok heller ikke bryde sig om at sidde ude på terrassen i så hård vind – men det er et udtryk for hvor stabil en Baser parasolfod er. Vi testede parasol og parasolfod ved Vesterhavet. Se resultatet i videoen her:

Hvordan? Fordi designet gør parasolfoden fleksibel og giver parasollen mulighed for at svaje lidt fra side til side, alt imens sandsækkene holder parasolfoden solidt plantet på jorden. Når parasollen får lov til at svaje, så mindsker det risikoen for, at parasol og parasolfod vælter omkuld i blæsten.

Hvordan samler jeg min parasolfod til haven?

Vi ved godt det er en rimelig anderledes parasolfod i forhold til de fleste andre på markedet – så vi har gjort alt vi kan for at hjælpe dig på vej!
Herunder finder du både en billedguide og en videoguide, så du kan komme godt i gang med din nye Baser parasolfod til haven:

Billedsamlevejledning:

Samlevejledning til Baser parasolfod til haven. Sådan samler du din Baser parasoflod. Montering af Baser parasolfod.

Videosamlevejledning:

Har du spørgsmål eller oplever problemer til trods for samlevejledningerne ovenover, så tøv ikke med at kontakte os! Kontaktinformationer finder du i bunden af denne side.

Hvordan samler jeg min parasolfod til altanen?

Vi ved godt det er en rimelig anderledes parasolfod i forhold til de fleste andre på markedet – så vi har gjort alt vi kan for at hjælpe dig på vej!
Herunder finder du både en billedguide og en videoguide, så du kan komme godt i gang med din nye Baser parasolfod til altanen:

Billedsamlevejledning:

Samlevejledning til Baser parasolfod til altanen. Sådan samler du din Baser altan parasoflod. Montering af Baser altan parasolfod.

Husk at være opmærksom på at matche ring og bundplade, så de passer sammen. Brug cirkler og firkanter som hjælp.

Baser altanparasolfod hvordan skal ringen og basen være i forhold til hinanden

Har du spørgsmål eller oplever problemer til trods for samlevejledningerne ovenover, så tøv ikke med at kontakte os! Kontaktinformationer finder du i bunden af denne side.

Hvordan bør jeg opbevare parasolfoden henover vinteren?

Først og fremmest skal du beslutte dig for, om du vil skille den ad eller ej. Du kan gøre som det passer dig, og hvis du har plads nok, så behøver du ikke gøre andet end at sætte den på loftet som den er. Designet gør dog, at du med lethed kan skille parasolfoden ad og opbevare den i en pose, eller æsken du fik den i, mens du ikke bruger den.

Et tip: Mens parasolfoden er gemt væk for vinteren, kan du bruge sandsækken(e) rundt om i dit hus eller din lejlighed. Sandsækken fra Baser er genial til at fastholde f.eks. tørrestativer og lignende, samt som dørstopper.

Hvis du kommer på en kreativ brug af dine sandsække, så må du meget gerne tage et billede og sende det til os på help @ mybaser.com – vi vil altid gerne høre fra vores kunder og få feedback på vores produkter!

Produktion og Bæredygtighed

Hvor bliver produkterne produceret?

Alle vores produkter er produceret og samlet inden for Europa. Stoffet til sandsækkene laves i Spanien og syes til sandsække i Polen. Alle plastikdelene til parasolfødderne bliver lavet i Danmark – mere specifikt i Randers, hvor alle produkter også pakkes og sendes fra.

Hvor er en Baser parasolfod lavet? Produktion af Baser parasolfod

Det er en stor fordel at have produktionen tæt på, så vi altid kan foretage kvalitetstjek og være hurtige til at håndtere udfordringer. For os handler det om at sikre, at kunden får det bedst mulige produkt og den bedst mulige service hver eneste gang.

Hvad er komposit?

Komposit er et meget bredt udtryk for et plastmateriale, der består af flere forskellige typer komponenter. Til en Baser parasolfod bruger vi glasfiberforstærket PA6, som er et ekstremt slidstærkt materiale. Materialet kan modstå stor belastning uden at knække og er derfor perfekt til at holde din parasol solidt plantet i din have eller på din altan.

Kompositten, vi benytter, kaldes desuden et 'regenerat', hvilket betyder genbrugt produktionsmateriale. Det glasfiberforstærkede PA6 gør, at parasolfoden er slidstærk og ikke kan ruste. Det har desuden en høj UV-beskyttelse, så farverne ikke falmer og materialet ikke bliver sprødt ved at blive udsat for solens stråler i længere tid.

Fun fact: Glasfiberforstærket PA6 er et materiale, der både er så stærkt og på samme tid fleksibelt, at det bruges i mange af de dele du finder i en bilmotor.

Hvad er Olefin?

Olefin er navnet på den fiber, som bruges i stoffet til vores sandsække. Det er et slidstærkt og meget holdbart materiale, der er resistent overfor snavs og pletter og som ikke mugner, som så mange andre stoffer, der bruges til udendørs produkter.

Fun fact: Manden, der opfandt Olefin, Giulio Natta, vandt en Nobel Pris sammen med sin kollega for deres arbejde med Olefin fibrene.

Hvad gør Baser for miljøet?

Hos Baser stræber vi altid efter at være så CO2 neutrale som overhovedet muligt. Der er tre vigtige områder vi arbejder intenst på, for at skåne miljøet mest muligt:

 • Vi genbruger alt vi overhovedet kan. Intet må gå til spilde. Alle plastdele, der går i stykker under produktion eller har fejl bliver smeltet om og genanvendt til nye dele. Det kaldes et ’regenerat’, når plast genanvendes på denne måde og er et bevidst tiltag for at skåne miljøet mest muligt i produktionen af vores parasolfødder.
 • Fordi vores parasolfod vejer så lidt som den gør, så er den billigere i brændstof at transportere. En af de store syndere når det kommer til CO2 udledning er brændstof til transport. Jo mere vægt et produkt har, desto mere brændstof kræves der for at flytte det. Og vores produkt, uden sand, vejer kun mellem 2-3 kg!
 • Plastik er ikke nødvendigvis et problem for miljøet – det kommer meget an på hvordan man som forbruger håndterer det. Derfor opfordrer vi altid til, at man bruger sin parasolfod længst muligt, samt at man sørger for genanvendelse, når man ikke skal bruge den længere. Læs mere her.

Derudover, så er vi konstant i tæt samarbejde med vores underleverandører for at sikre, at vores produktion optimeres mest muligt med henblik på en bæredygtig proces.

Er der genanvendte materialer i Baser produkter?

Basers parasolfod er støbt i et såkaldt ’regenerat’ kompositmateriale. ’Regenerat’ betyder genbrugt produktionsmateriale og er helt specifikt glasforstærket PA6. Det gør, at parasolfoden er slidstærk og ikke kan ruste, samt at den har en høj UV-beskyttelse, så det ikke famler i farven eller bliver sprødt.

Jeg er færdig med at bruge min Baser parasolfod – hvordan skiller jeg mig af med den?

Kompositdelene (ben, bundplade og låsering) kan alle genbruges som plastik, så de skal en tur på genbrugsstationen. Sandsækken(e) kan du med fordel holde fast i og bruge rundt om i hjemmet, selvom du ikke længere benytter dem til parasolfoden.

En god deal: Hvis du gerne vil have en ny Baser parasolfod til at erstatte den gamle, så send os delene og få 10% rabat og en gratis sandsæk til en værdi af minimum 119 DKK ved køb af en ny parasolfod på vores webshop! Så genbruger vi delende du sender tilbage og skåner miljøet mest muligt.

Jeg har et problem – hvad gør jeg?

Låseringen sidder fast – hvad gør jeg?

Nogle gange driller mekanikken bare, og så er der to simple ting du kan gøre:

 • Smør lidt flydende sæbe på benene, der sidder inde i låseringen, så ringen kan glide fri.
 • Hæld en spand varmt vand ud over parasolfoden – når komposit får varme trækker det sig lidt sammen, og du kan nu løsne ringen.

Et tip: Sørg altid for at skubbe benene helt ind til parasolstangen før du skubber låseringen i bund – og giv låseringen et ekstra skub for at sikre den er sikkert låst.

Jeg kan ikke løsne min baser parasolfod? Sådan løsner du din Baser parasolfod med flydende sæbe
Jeg kan ikke løsne min baser parasolfod? Sådan løsner du din Baser parasolfod med varmt vand

Parasollen drejer i vinden – hvad gør jeg?

Hvis parasollen kan drejes rundt når den sidder i parasolfoden, så er det typisk fordi ringen ikke låser ordentligt. Det kan der være flere grunde til.

Tjek for om du har:

 • skubbet benene helt ind til parasolstangen før låseringen skubbes i bund?
 • skubbet låseringen helt i bund?
 • vendt låseringen korrekt?
 • anvendt en parasol med en stok diameter, der passer til parasolfoden?

Et tip: Hvis du bruger en parasol med en stok diameter, der er for stor, så når ringen ikke langt nok ned til at gribe fat og låse fast omkring benene. Hvis du derimod bruger en parasol med en stok diameter, der er for lille, så kan ringen skubbes helt i bund uden at sikre parasolstokken i parasolfoden.

Hvis listen ovenover ikke løser problemet, så vil vi foreslå, at du benytter en af vores videosamlevejledninger, og samler parasolfoden forfra.

Oplever du stadig problemer efter de to trin ovenover, så bør du kontakte os – du finder kontaktinformationer i bunden af denne side.

Låseringen låser ikke som den skal – hvad gør jeg?

Hvis låseringen ikke låser som den skal, kan der være flere årsager. Det vil dog tydeligt kunne ses ved at parasollen ikke sidder som den skal i parasolfoden, så den enten drejer rundt i vinden, eller løftes op af parasolfoden og flyver væk.

Det kan løses ved at tjekke om du har:

 • skubbet benene helt ind til parasolstangen før låseringen skubbes i bund?
 • skubbet låseringen helt i bund?
 • vendt låseringen korrent?
 • anvendt en parasol med en stok diameter, der passer til parasolfoden?

Et tip: Hvis du bruger en parasol med en stok diameter, der er for stor, så når ringen ikke langt nok ned til at gribe fat og låse fast omkring benene. Hvis du derimod bruger en parasol med en stok diameter, der er for lille, så kan ringen skubbes helt i bund uden at sikre parasolstokken i parasolfoden.

Hvis listen ovenover ikke løser problemet, så vil vi foreslå, at du benytter en af vores videosamlevejledninger, og samler parasolfoden forfra.

Oplever du stadig problemer efter de to trin ovenover, så bør du kontakte os – du finder kontaktinformationer i bunden af denne side.

Jeg kan ikke skille parasolfoden ad – hvad gør jeg? 

Hvis du har problemer med at skille parasolfoden ad, så er det oftest låseringen, der driller. Nogle gange er det så simpelt, at man har fjernet sandsækkene før man skiller parasolfoden ad, og derfor ikke har modvægt til når man skal trække op i låseringen.

Hvis det er din situation, så foreslår vi, at du lægger sandsækkene ovenpå igen, eller at du stiller dig ovenpå to af parasolfodens ben for modvægt, mens du løfter op i låseringen.

Hvis det ikke er din situation, så foreslår vi, at du læser mere om låseringen her.

Min sandsæk har fået en plet – hvad gør jeg?

Sker det, at der kommer en plet på sandsækken, så kan den uden problemer vaskes ved 40 grader i vaskemaskinen, og bliver igen som ny.

Det meste kan klares med vand og sæbe, men hvis pletterne ikke går væk ved vask, så kan du gnubbe pletten med lidt klor. Stoffet kan sagtens tåle det og mister ikke farven, dér hvor du gnubber for at fjerne pletten.

Går pletten stadig ikke væk, så kontakt os.

Hvordan vedligeholder jeg mit Baser produkt?

Generelt er det ikke nødvendigt at vedligeholde en parasolfod fra Baser. Alle parasolfodens elementer er afvisende overfor snavs og andet, der kan gøre dem grimme og beskidte. Skulle det ske, at der kommer en plet på sandsækken, så kan den uden problemer vaskes ved 40 grader i vaskemaskinen, og bliver igen som ny.

Min parasolfod er gået i stykker – hvad gør jeg?

Send os en mail med billeder af produktet, der er gået i stykker. Sørg for at billederne tydeligt viser skaderne, og giv gerne en beskrivelse med i mailen, hvor du forklarer hvad problemet er og hvordan det er opstået.

Når vi har modtaget din mail, tager vi kontakt til dig og finder en løsning.