10 ting du skal kigge efter, når du vælger en ny parasolfod

10 ting du skal kigge efter, når du vælger en ny parasolfod

Det kan virke trivielt, men at finde den parasolfod, der passer bedst til dine behov er både vigtigt og en smule kompliceret. Og det er netop derfor, vi har lavet denne guide til dig! Vi har været en del af parasolfodsbranchen i en del år nu, og vi ved hvad der virker, hvad der ikke gør og hvad du skal kigge efter.

Vi anser helt sikkert os selv for eksperter, når det kommer til parasolfødder, så gør dig klar til en spændende tur gennem vores kvalitetsguide.

Vi har allerede lavet research for dig, så du ikke behøver bruge utallige timer på at lede efter den samme information! Her er vores liste med 10 ting, du skal kigge efter, når du vælger en ny parasolfod:

BONUS! Vores anbefalinger :-)

Den hurtige opskrift:

 1. Find dine behov
 2. Tjek markedet
 3. Find det bedste kompromis

Et hurtigt eksempel på hvorfor det er vigtigt, at bruge noget tid på at lede efter den løsning, der passer dig: Du har din parasol, vejret er fint, men den gamle parasolfod er ubrugelig, selvom du købte den sidste sommer. Den her gang beslutter du dig for, at du vil have en parasolfod, der holder længere. Hvad skal du så vælge? Den samme som sidst og håbe på det bedste - eller måske bruge lidt ekstra tid på at finde parasolfoden for dig?

Vi ved godt, at det ikke er helt så simpelt, som den hurtige opskrift ovenfor foreskriver. Og det er netop derfor, at vi har lavet en 10-trins guide, der kan hjælpe dig med at finde den løsning, der er skræddersyet dine behov.

1. Hvad er din situation?

Det er super vigtigt, at du bruger noget tid på at overveje, hvad dine behov er, og i hvilke situationer du overvejer at bruge din parasol og parasolfod. På den måde kan du fravælge de parasolfødder, der ikke lever op til dine behov og forventninger.

Ting du skal overveje:

 • Den plads du har i din have, og hvilken type overflade du har på din terrasse.
 • De lokale vejrforhold (blæser det meget hvor du bor?)
 • På hvilken måde tænker du at bruge en parasol og parasolfod i din have (eller på din altan, hvis du har en)?

Det sidste punkt er meget vigtigt af flere årsager. Har du intentioner om at flytte meget rundt på den, hvis du har muligheden? Skal den bruges i kombination med et bord (placeret under bordet, hvor den går gennem et hul i midten af bordet)? Er det vigtigt for dig, at du kan pakke den sikkert væk om vinteren?

De her er parasolfødder er med stor sandsynlighed dem, du er vant til at se. Du har måske endda en af dem i din have eller på din terrasse lige nu:

Er der nogen alternativer til de traditionelle måder at sætte din parasol fast, spørger du? Selvfølgelig er der det! Vi tillader os at give dig et eksempel:

Som du kan se, er der en verden af parasolfødder ude på markedet. Denne guide hjælper dig med at finde den,
der passer til dine behov.

2. Størrelsen på din parasol stok

Uanset om du allerede har en parasol, du gerne vil bruge, eller leder efter en, så burde du overveje størrelsen på parasol stokken, når du køber din parasolfod. De fleste parasolfødder passer på parasol stokke med en størrelse mellem 30-50 mm i diameter. Når det kommer til skærmens diameter, er det mest almindelige 2,5-3 m. Men, har den parasolfod du overvejer en veldesignet låsemekanisme?

Selvom parasol stokken passer ind i metalrøret, som er på mange parasolfødder, så vil selve justeringsmekanismen ødelægge stokken over tid. Hvordan kan den gå i stykker, spørger du? Ved at lave et hak ind i parasol stokken, som opstår når du strammer den, og i sidste ende vil det blive sværere og sværere at stramme den nok.

Med mindre du planlægger at anskaffe dig en kæmpe parasol, måske en hængeparasol, så vil de fleste parasoller passe til de fleste parasolfødder. Så derfor behøver det ikke være din største bekymring. Der er dog en begrænsning. Mange parasolfødder på markedet kan kun rumme parasol stokke med en hvis diameter. Så når du kigger efter en ny parasolfod, så kig efter en der passer til et bredt spænd, når det kommer til diameteren på parasol stokken. Se det som en investering i det lange løb, for hvis du beslutter dig for at købe en ny parasol, og den ikke længere passer til den parasolfod du har, så er du også nødt til at købe en ny parasolfod.

3. Størrelsen på din parasol skærm

Du stiller måske dig selv spørgsmål som: “Hvor tung skal en parasolfod være?” eller “Hvilken parasolfod skal jeg vælge?” når det kommer til størrelsen på den. Vi forstår fuldstændig behovet for at vide hvilken vægt eller størrelse, du skal kigge efter, når du vælger din nye parasolfod. Størrelsen på din parasol skærm betyder en del. Så tænk over hvilken størrelse skærmen på din parasol har, eller hvilken størrelse skærm du gerne vil have - måske endda gå ud og mål din nuværende parasol, bare for at være på den sikre side.

Diameteren på din parasol skærm påvirker direkte hvor stor og hvor tung din nye parasolfod skal være. Det kan være svært at finde ud af hvilken størrelse parasolfod, der bedst passer til hvilken parasol. Så her er et godt råd. Jo større skærmen er på din parasol, jo mere vægt har du brug for. Det er derfor, vi har lavet en guide, der kan hjælpe dig med netop det! Du må leve med, at det er lavet til vores egen parasolfod, men det giver dig måske en idé om det.

Vi havde selv svært ved at finde ud af det, og det duede altså ikke. Faktisk udførte vi vores egen vindtest, for at se hvilken vindstyrke vores parasolfod kunne klare. Det var lige dele professionel interesse og ren nysgerrighed, der ledte os til at udføre testen. Testen viste sig også at være en rigtig god idé, for nu ved vi, at vores egen parasolfod kan modstå en vindstyrke på op til 11 m/s, når parasollen står i lodret position! Vind er helt sikkert en vigtig faktor, når du skal vælge en parasolfod til din parasol. Hvis du bor et sted, hvor det blæser meget, så sørg for at din parasolfod er tung nok til at modstå vinden.

4. Stabilitet

Vi fortsætter i samme spor, og vil gerne tale om stabilitet. Det er direkte relateret til låsemekanismer, vægt og diameter på skærmen, og selvfølgelig også vindforhold. Hvordan ved jeg, om en parasolfod er stabil? Den er svær, men vi giver den et skud alligevel - for din skyld.

For det første: 30 kg er 30 kg. Kan vi blive enige om det? Godt. Men, nogen gange er der stadig en forskel. 30 kg vand, eller liter, vejer det samme som 30 kilo granit, men det reagerer forskelligt, når der bliver skubbet til det fx af vinden.

Som vi nævnte tidligere, er vægten på parasolfoden rigtig vigtig, når det kommer til stabilitet. Kan du huske den guide, vi viste dig tidligere i dette opslag? Det viser os fx, at en 40 kg parasolfod fra Baser passer til en parasol med en skærm på op til 3 m i diameter. Vores råd er helt sikkert at være på den sikre side. Nu hvor vores parasolfod er vind testet, kan du stole på at vores vægt-og-størrelse guide passer, men vi kan ikke love, at det er det samme for andre produkter fra andre brands.

Mens vi er ved emnet, skal vi også lige runde parasoller med tiltfunktion. Vi vil gerne være helt ærlige overfor dig og sige det ligeud: Ja, det betyder noget, at du tilter din parasol. Når du bruger tilt funktionen blæser vinden ikke længere under og over den. Du skaber i stedet et sejl, som vinden kan skubbe mod, hvilket øger risikoen for at parasollen tipper over. Så vær opmærksom på vinden, når du gerne vil vippe din parasol. Hvis du er bekymret for, at det måske sker, kan det være en god idé at investere i en tungere parasolfod, bare for at være på den sikre side.  

5. Montering/Samling

Oftest vil der være behov for at samle din nye parasol fod på en eller anden måde. De fleste parasolfødder kræver værktøj for at blive samlet, men ofte er det mest basale værktøj, du har brug for, inkluderet i pakken.  

Kan du lide monteringsdelen? For at være ærlige, det kan vi ikke rigtigt. Det værktøj som følger med parasolfoden er ofte billigt og går i stykker, når det bliver brugt. Så med mindre du har et fuldt udstyret værktøjsskab derhjemme og elsker at samle ting med værktøj, burde du overveje hvordan din nye parasolfod skal samles, før du køber den. Det er vildt irriterende, når du har købt noget, du virkelig gerne vil have og har brug for, og så ikke kan bruge det alligevel.

Afhængigt af hvilken model du vælger at tage med hjem, vil du højst sandsynligt være nødt til at fylde den med enten vand eller sand, eller fastgøre et metalrør med bolte, skruer og værktøj. Vær sikker på, at du fylder den helt med enten sand eller vand, ellers vil den måske ikke være lige så stabil, som du forventer. Og hvis den har et metalrør, så vær sikker på, at du fastgør den så godt, du overhovedet kan, ellers er det ikke sikkert den holder din parasol stabil hele sommeren. Læg mærke til at røret ofte bliver mere løst i løbet af sæsonen, hvilket gør parasollen mere ustabil og usikker at bruge.

Nu hvor vi har været igennem de mest almindelige parasolfødder, når det kommer til stabilitet og sikkerhed, vil vi også gerne tale lidt om de mindre almindelige parasolfødder.

Dem du stikker direkte ned i dit græs eller i jorden. Den skal som regel ikke samles, og er klar til at blive stukket ned i jorden med det samme og holde din parasol. Men, og der er altid et men, det efterlader et grimt hul i din flotte græsplæne, når du fjerner den igen. Den kan også placeres i et blomsterbed - den har stort set bare brug for jord. Men, hvor ofte sidder du tæt på eller i et blomsterbed? Det er ikke der, du har brug for skygge på de varme sommerdage, og derfor har den også et problem, når det kommer til dit behov for skygge. Den er mere fleksibel, når det kommer til placering end parasolfødder lavet i granit eller cement, men den er ikke nødvendigvis fleksibel på den rigtige måde. Og det er fordi fleksibiliteten, når det kommer til placering af den, er på bekostning af stabiliteten; stabiliteten på sådan en parasol er nemlig ikke vildt god.

Et andet eksempel - du gættede rigtigt - er Baser parasolfoden! Vi ved, at du skal fylde sand i sandsækkene, men det er nemt og hurtigt at gøre. Vi vil rigtig gerne fokusere på det at samle selve basis kittet. Hvorfor? Fordi det er sjovt! Det er lidt ligesom at lege med LEGO! Så hvis du leder efter en parasolfod, der både er let og sjov at samle, og gerne vil have høj stabilitet, så er Baser parasolfoden det bedste bud.

6. Mobilitet/placering

Og endelig, lad os være helt ærlige: Selv en stærk ung mand kan få ondt i ryggen af, at prøve at løfte de fleste parasolfødder på markedet. Der er ingen skam i at prøve at finde en parasolfod, der tilbyder et bedre design, når det kommer til at løfte og placere den.

Før vi dykker længere ned i emnet, så lad os få noget på det rene først: Sæt aldrig, under nogen omstændigheder, din stationære parasolfod på hjul. Vi taler om de her:

Det lader måske til at være en god idé, men det hæver tyngdepunktet på din parasolfod, hvilket øger sandsynligheden for at den bliver blæst væk af vinden. Du bør gå efter en parasolfod, der står fladt på jorden for at opnå den bedst mulige stabilitet.

Der er mange forskellige parasolfødder, og nogen af dem er designet med det formål, at de skal være lette at flytte og placere. Her har du et par eksempler:

De fleste parasolfødder du har set, eller måske også ejet, ligner nok den første. Den har et håndtag, rigtig fint, men det er tæt ved jorden og umuligt at nå. Den anden løser det problem på en smart måde, ved at de små faste håndtag er blevet til et træk-ud håndtag. Det betyder dog, at du løber ind i nye problemer - du er nødt til at tage parasollen ud, før du flytter parasolfoden, med mindre du gerne vil smadre et vindue eller slå dine svigerforældre bevidstløse.

Ikke lige det resultat du ønskede, da du købte en “let-at-flytte” parasolfod, vel?

En anden vigtig ting at overveje er en parasolfod, som du kan placere tæt på borde og stole. Der er ikke noget mere irriterende end ikke at kunne placere parasollen, som du gerne vil. Så du bør være på udkig efter en parasolfod, der hjælper dig med at optimere brugen af plads i din have eller på din terrasse.

7. Vedligeholdelse

Det her er den del de fleste parasolfodsejere aldrig rigtigt overvejer. Hvem gider også gøre sig den ulejlighed? Problemet med beton er, at det kan blive porøs over tid, hvilket betyder at metalrøret ikke er stabilt længere. Og når vi taler om metalrøret - det har en alvorlig fjende. Rust. For hvad betyder det, at din parasolfod er tung nok, når du ikke kan få parasollen sat i eller sætte den ordentlig fast? Oven i det, kan alger og snavs ofte sætte sig fast på overflader og sprækker på parasolfødder lavet af beton eller granit. Det kan være rigtig svært at få væk på grund af den overfladetekstur produkter af sten har, og din parasolfod vil være grim for evigt.

Der er et par måder, man kan komme uden om de problemer - både dem der handler om udseende, og dem der handler om funktion.

a. Måske er du vild med det rustne udseende? Så gå efter en rustik parasolfod af ren metal. Der er dog tydeligvis et problem, når det kommer til placering og fastgørelse af parasol stokken. Men, hvis du sætter udseende over funktion, og det rustne udseende er noget for dig, så er den her parasolfod måske lige dig:

b. Plastik. Hvorfor? Plastik ruster ikke! Du kan vælge en parasolfod lavet udelukkende af plastik. Problemet er, at de ofte ikke er særlig stabile og har en tendens til at tippe over ved selv den mindste vind. Det er fordi en parasolfod i plastik er designet til at skulle fyldes med sand eller vand. På plus siden: De er billige! Til gengæld ender du måske med at skulle købe en ny hvert år.

c. Du kan også finde parasolfødder lavet af andre materialer end bare plastik. For eksempel den vi laver. Den ruster i hvert fald ikke, fordi der ikke er noget metal på den. Og den er mere stabil end de almindelige parasolfødder fyldt med sand eller vand på grund af det smarte design. Det sand du ellers ville putte i en anden parasolfod af plastik, kan du i stedet putte i sandsækkene og lægge dem oven på basis kittet.

Du tænker måske, at der ikke er mere at sige om vedligeholdelse af parasolfødder. Men det er der. Hvis du har en parasolfod, der flyttes ved at du trækker i den, vil du komme til at stå over for problemer med din terrasse, i hvert fald hvis den er lavet af træ. Skrammer på brædderne vil måske kræve ekstra maling, et ekstra lag olie - eller måske endda nedslibning før sommeren er overhovedet er slut.

8. Opbevaring over vinteren

Hvad gør skiftende årstider ved en traditionel parasolfod? De fleste metaller vil ruste over tid, selv de såkaldte ‘rustfri’ metaller. Beton håndterer det heller ikke særlig godt.

Der vil højst sandsynligt gro alger på og gøre den grim, eller også bliver den måske skrøbelig på grund af vind, vand og frost. Det dækkede vi grundigt i den forrige sektion. Og det her er kun nogle af de eksempler på udfordringer, du måske støder på, når sæsonerne skifter.

Så hvordan tackler du de udfordringer? Du finder simpelthen en parasolfod, der passer til dine behov - eller gør i det mindste dig selv opmærksom på dine behov, før du køber en ny parasolfod.

Overvej det her: Du har købt en ny 50 kg tung beton eller granit parasolfod, som du har brug for til din 3,5 m parasol. Den fungerede perfekt sommeren over, men nu er det efterår og tid til at pakke den væk. Men… den er vildt tung og svær at flytte. Du skal flytte den fra din terrasse til dit skur. Eller måske har du slet ikke et skur eller en garage med plads nok? Hvor skal den så hen? På loftet? 50 kg solid beton. Det ville være ret farligt at balancere med over hovedet. Så du gør det, der er lettest - du lader den blive udenfor hele vinteren. Vi har allerede været igennem hvad der sker, hvis du gør netop det, og du ender bare med at søge på internettet efter gode råd om, hvilken parasolfod du skal vælge igen næste år. Selvom det er en vidunderlig tanke, at du kommer tilbage og læser denne blog en gang til, hvorfor så ikke spare dig selv de kræfter?

Find en parasolfod, der er nem at pakke væk om vinteren, så du kan bruge den sæson efter sæson. Det er bedre - både for miljøet, men også for din bankkonto.

Som vi før har nævnt, er parasolfødder i plastik de letteste at pakke væk om vinteren. Hvis du så fjerner dem, der ikke rigtigt er stabile nok til at fange din opmærksomhed, har du kun få valg tilbage. En parasolfod, der kan stikkes i jorden er helt sikkert nem at pakke væk om vinteren, og det betyder heller ikke så meget, at den er lavet af metal, fordi det ikke bliver noget problem. Men, hvad hvis du ikke har noget sted tæt på din terrasse, du kan sætte den i? Det hjælper dig ikke rigtigt med skygge på græsplænen eller midt i blomsterbedet. Og som vi har nævnt før, så er denne type parasol heller ikke den mest stabile på markedet.

Hvilken parasolfod kan du så vælge, der både er tung nok og stadig nem at pakke væk om vinteren? Tja… det ved vi! Baser parasolfoden kan nemlig også løse det problem for dig. Vi har allerede gjort opmærksom på, at den er nem og sjov at samle. Og at skille den ad igen er præcis det samme, bare omvendt. Låsemekanismen er nem at låse op med bare to hænder. Så snart parasollen er taget af parasolfoden, så sæt sandsækkene til side og fjern låsen. Benene kan nemt fjernes fra den nederste plade, og værsgo! Alle delene kan puttes tilbage i den kasse de kom i, hvis du altså har gemt den, eller enhver slags pose eller kasse, du har derhjemme. Den her parasolfod kan du nemt og sikkert sætte op på loftet uden frygt for at komme til skade. Nu spørger du måske, hvad med sandsækkene? Giv dem nyt liv vinteren over! De er fantastiske dørstoppere, og rigtig gode til at forhindre dit tørrestativ i at blive taget af vinden. Og fordi vægten er delt i to, kan du nemt tage dem indenfor eller flytte dem til et skur eller en garage. 25 kg er meget lettere at løfte end 50 kg.

9. Produktion/Miljø

Hvordan din parasolfod er produceret er sikkert ikke det første, du tænker på. Og hvis du ikke går op i det, så kan du skippe den næste sektion. Hvis du går op i det, så læs videre.

Vi har jongleret lidt med mange forskellige typer parasolfødder i det her blogindlæg, og vi er ved at nå til vejs ende. Men der er et par få ting mere, vi gerne vil gennemgå, bare for at tage den hele vejen. En af de ting er produktionen af vores nye parasolfod, og hvordan det påvirker miljøet. Alt slags produktion producerer spild og CO2 - det kan ikke undgås. Og vi er en del af problemet, når vi køber nye produkter. Så hvad kan du gøre? Du tænker måske “det er ligemeget, hvad jeg gør, jeg er jo bare en enkelt person”. Men hvis vi alle tænker sådan, så sker der aldrig en forandring. Vi kan alle gøre vores del, ved at være mere kritiske overfor de produkter, vi køber. Specielt hvis vi stopper op, og prøver at finde ud af, hvordan de er producueret.

Vi har lavet lidt research for dig, så du ikke behøver gøre det. De beton parasolfødder vi har gennemgået en del i dette indlæg, er de første vi tager et nærmere kig på. Hvorfor? Fordi betonindustrien udleder en masse CO2 i deres produktionsproces. Og med meget, mener vi rigtig meget. Det er ikke betonet i sig selv, men den cement der bruges til at lave beton, der er den store synder. Cementindustrien er anset som en af de to værste industrier verden over, når det kommer til udledning af CO2. En af kilderne til den massive CO2 udledning er processen, hvor cementen bliver lavet. En vigtig del af processen, når cementen laves, er at brænde det ved meget høje temperaturer, hvilket kræver en kæmpe mængde brændstof (som regel olie), og det leder en masse CO2 ud i atmosfæren. Og en af de vigtigste dele i beton? Du gættede rigtigt - cement. Til det kan du tilføje uønskede tilsatte kemikalier, der skal gøre betonen hårdere og mere hårdfør. Beton er godt til mange ting - mange af de huse vi bor i er lavet af beton. Vi bruger beton til kæmpe strukturer som broer og dæmninger. På den måde er det godt og hjælpsomt. Men når vi ikke vil bruge vores produkter lavet af beton mere, skal det slås i stykker eller nedbrydes. Det frigiver betonstøv, som bidrager til luftforureningen, og det frigiver også de uønskede kemikalier. Så hvis du ved, at du skal købe en ny parasolfod af beton igen næste år, fordi den af beton du købte sidste år er blevet rusten: Så lad vær’. Find et alternativ, og gør din del for at reducere CO2 udledningen.

Parasolfødder lavet af granit er også en af de typer, vi har været igennem i denne blog. De minder meget om dem i beton, når det kommer til form og funktion. Men deres produktion er anderledes. Granit er en naturlig sten fundet i jorden, og den skal brydes før den kan bruges til produktion. Det lyder ikke så skidt, vel? Granit udvinding er ikke en stor CO2 synder, så meget er sandt. Men den er en synder, når det kommer til skovrydning og vandforurening. Højtryksvandstråler kan bryde sten fra hinanden mere sikkert end dynamit - det er trodsalt ikke Rocky Mountains da der var Gold Rush længere. Det er smart, men kræver en masse vand, og hvor ender det vand henne? Nogle af de mere miljøvenlige minedrift selskaber genbruger det, men det skal stadig et sted hen, når det ikke kan bruges mere. Spildevand bliver ledt ud i floder, søer og have, og med sig bringer det forurening. Og så er der skovrydningen. Vi ved alle, at skovene er vores planets lunger, og vi har brug for dem. Så hvorfor fælde dem, for at gøre plads til mere industri?

Fælles for dem begge er at de er meget tunge - det er derfor, du køber det. Men det skal kunne flyttes. Og granit skal flyttes to gange (fra udvindingen til produktion til butikker). Det er mange ressourcer, der bliver brugt på at transportere blokke af beton og granit med lastbiler og skibe, og alt sammen udleder CO2 i processen. Så hvorfor ikke finde et bedre alternativ, hvis du kan? Hvis du kan få en parasolfod, som fungerer bedre, er bedre for planeten og bedre for din krop, hvad stopper dig så?

Plastik bliver ofte anset som en miljømæssig synder. Og det er det, hvis du regner på de kæmpe mængder spild, der bliver produceret og ikke håndteret korrekt. Men, hvis vi er opmærksomme og genbruger vores plastik, så bliver situationen meget bedre. Det er egentlig, det samme argument som før - hvis du planlægger at købe en parasolfod af plastik hvert år, så sparer du ikke noget. Hvis du beslutter at købe en parasolfod, der kan holde i mange år, så er du aktivt med til at gøre en forskel. Og der er parasolfødder derude, som er lavet af plastik og kan opfylde dine behov. Du kan måske endda finde en, der er lavet af genbrugsplast! Det er en dobbelt op! Baser parasolfoden er en af de parasolfødder. Vi har indarbejdet alt det genbrugsplast, vi overhovedet kan, og samtidig har vi bevaret styrken i det produkt, du forventer og fortjener.

Når vi taler om plastik, kan du sikkert komme i tanke om mange forskellige typer til mange forskellige formål.

De fleste plastmaterialer du støder på til hverdag er lavet af sammensatte materialer. Det betyder, at det består af en masse forskellige materialer, som tilsammen udgør det stykke plastik, der er foran dig. Afhængigt af de materialer du sætter sammen, kan du opnå forskellige mål. Det er derfor produkter af plastik varierer så meget - nogle er bløde og bøjelige, mens andre er stenhårde. De endeløse varianter af sammensætninger kan blive brugt til mange gode ting. Du kan endda finde plastik, som er en vigtig del af biler - og ikke kun i interiøret. Nej, vi taler faktisk om motoren. Det er den samme slags sammensatte materiale, vi har brugt til Baser parasolfoden. Det samme hårde og robuste, men samtidigt fleksible sammensatte materiale, som kan findes i mange bilmotorer. Hvorfor? Fordi det er stærkt, holdbart og stadig fleksibelt, hvilket betyder, at det er perfekt til at holde din parasol stabil. Og det gør det til et langtidsholdbart produkt.

For at gøre en lang historie kort…

… vær opmærksom, når du vælger din nye parasolfod -
den har en større påvirkning på miljøet end du tror.

10. At købe den

Nu har du sikkert besluttet, hvad det er for en parasolfod, du gerne vil have, og nu er det blevet tid til at købe den. Hvordan har du tænkt dig at gøre det?

 • Og hvor meget er du villig til at betale for din nye parasolfod?
 • Tager du ud i butikken for selv at hente den med hjem?
 • Eller køber du den online og venter på, at den bliver leveret?
 • Betyder selve det at pakke den ud af kassen noget for dig?
 • Hvad er mest bekvemt for dig?

Uanset hvad, afhængigt af hvilken parasolfod du har valgt, ender du måske med at skulle transportere op til 50 kg med hjem. Det er en udfordring for både arme og ben. Din pengepung lider måske, hvis du beslutter dig for levering: En 50 kg levering kan blive ret dyr. Men igen, du burde overveje hvilken parasolfod, der gør dit liv lettere - det er trods alt dig, der betaler for den. Hvis en parasolfod i beton/granit gør dig glad, så gå efter det. Hvis du foretrækker andre løsninger, fx parasolfødder der er nemme at flytte og placere, så er parasolfoden fra Baser måske det bedste bud.

Uanset hvad, så vil vi gerne hjælpe dig med at finde den parasolfod,
der passer til dine behov

Og endelig, vores anbefalinger!

Vores anbefalinger er baserede på hvilke behov, du måske har:

 1. “Min parasol skal bare være det samme sted og aldrig flyttes. Jeg kan godt li’ det udseende sten har, og har ikke noget imod at tage en 50 kg tung stenblok indenfor om vinteren.”
  1. Hvis det er sten udseendet, du kigger efter, så vil vi foreslå, at du beslutter dig for to ting: 1) beton eller granit, og 2) rund eller firkantet. Det her er nogle af de mest almindelige parasolfødder i sten, du kan finde på markedet. Vi anbefaler:

2. “Jeg har en kæmpe parasol og har brug for en matchende parasolfod. Jeg tænker, at den skal stå samme sted hele sommeren.”

  1. Hvis du har brug for en stor en, og ikke har noget imod at den er stationær, så burde du nok gå efter en hængeparasol. De findes i mange forskellige former og størrelser, men kræver en parasolfod til hængeparasoller. Den vægt vi vil anbefale er 100 kg. Du har to valg: Du kan vælge en typisk hængeparasol fod med betonplader eller en med plastbeholdere til stabilisering. Du kan også bruge sandsække til at stabilisere med i stedet for betonplader eller plastbeholdere. Hvis du beslutter dig for en traditionel en med betonplader, og det viser sig at den er ustabil, så anskaf nogle sandsække for en sikkerheds skyld. Vi anbefaler disse hængeparasol fødder + sandsække for (ekstra) vægt:

3. “Jeg vidste slet ikke, at jeg kunne vælge en parasolfod, der er nem at flytte! Det ville være vidunderligt at kunne flytte min parasol efter solen, så jeg får mest ud af den.”

  1. Hvis en af dine største bekymringer er at kunne flytte din parasol, så har vi en indlysende anbefaling til dig! Baser parasolfoden til haven kommer i tre forskellige vægt variationer, så der burde være en til næsten enhver parasol, du måtte have. Vi anbefaler:

4. “Min parasol er for det meste stationær og bliver ikke flyttet, fordi jeg skal stikke den gennem et hul i mit havebord. Det ville dog være godt med en parasolfod, hvor det ikke gør ondt, hvis du støder tæerne ind i den.”

   1. Enhver parasolfod lavet i et hårdt materiale, vil udgøre en risiko for dine tæer. Så enten gå efter en, der er flad eller en med mindre vægt end sten.
    Vi anbefaler:

5. “Jeg har en 2,7 m parasol på mine træterrasse - hvor tung/hvilken størrelse parasolfod har jeg brug for?”

  1. Du har brug for en parasolfod, der vejer ca. 30 kg til en 2,7 m parasol. Vær opmærksom på vinden, hvis den har vippefunktion - husk at det gør din parasol til et sejl ligesom på en skib.
   Vi anbefaler:

6. “Hvor meget skal min nye parasolfod veje til min 3 m brede parasol? Jeg elsker ideen om en parasolfod, der kan flyttes!”

 1. Du har brug for en parasolfod, der ca. vejer 40-50 kg til en parasol med en skærmdiameter på 3 m. Hvis du vil have en parasolfod med hjul eller som kan flyttes på andre måder, anbefaler vi:

7. “Jeg har en lille altan og har lige købt en 1,5 m altanparasol. Jeg har ikke noget rækværk, jeg kan sætte den fast til, så det skal være en parasolfod, der kan stå på jorden. Hvilken parasolfod skal jeg vælge?”

 1. Der er en del forskellige parasolfødder på markedet, der er egnet til altaner eller små terrasser. Nogen kan sættes fast til rækværket, mens andre kan stilles på jorden.

Vi anbefaler:

Det er helt vildt, hvor mange ting, du skal tænke over, når du køber din nye parasolfod, ikke? Så hvorfor ikke købe den, der løser alle de problemer for dig? Den som tilbyder de bedste løsninger. Den, som er nemmest at bruge uanset hvilken i situation, du har brug for den.

Var du vild med parasolfoden fra Baser?

Vores parasolfod har taget problemløsning til et nyt niveau: Ved at splitte vægten i to, og gøre det muligt for dig at bære både din parasol OG din parasolfod på samme tid! Det betyder:

 1. ingen skrammer på dit terrassegulv
 2. ingen bekymringer om rygsmerter
 3. mulighed for at placere din parasol og parasolfod lige hvor du vil - og med lethed.

Se, dét er intelligent/smart design!

Kan du huske eksemplerne fra tidligere? Overvej det her: Du har et bord med plads til en parasol i midten. Hvad vil du helst stille under bordet - en firkant af beton eller en granitplade du kan slå dine tæer på, eller et par bløde sandsække du kan hvile dine fødder på? Uanset hvordan du ser på det, så er 50 kg 50 kg, og det er uanset om det er i form af en solid blok af sten eller to sandsække med smarte håndtag. Vægten er den samme!

Tag endelig et nærmere kig på vores parasolfødder på vores website: www.mybaser.dk.

De tre vigtigste ting at huske, når du skal vælge en ny parasolfod

Det var en hel del information, så lad os hurtigt opsummere det for dig. I denne blog lærte du, at størrelsen på din parasol stok og skærmen på din parasol bestemmer hvor tung din parasolfod skal være. Når det kommer til materialer, er der mange forskellige muligheder, når du skal vælge en parasolfod, så husk vores hurtige tre-trins opskrift:

 1. Find ud af hvad dine behov er: Overvej ting som stabilitet, samling, mobilitet/placering, vedligeholdelse og selvfølgelig størrelsen på din parasol
 2. Tjek markedet: Hent inspiration fra vores anbefalinger i dette blogindlæg
 3. Find det bedste kompromis: Vælg den, der er rigtig for dig og dine behov.

Vi håber, vi har hjulpet dig med at finde

den parasolfod, der er rigtig for dig. God jagt!

Har du ikke en parasol endnu? Tjek vores blog om at vælge en parasol lige her.