Sandsækken – en uopdaget skat på terrassen

Sandsækken – en uopdaget skat på terrassen

Læs med og bliv klogere + få gode tips og
tricks til MAX udnyttelse af dine sandsække.

Vi kender det alle sammen. Terrassedøren smækker både op og i, i tide og utide. Tørrestativet vælter. Trampolinen vælter også, eller flyver helt væk. Og så er der hængeparasollen, som sjældent står stabilt nok. Der er mange problemer forbundet med at være haveejer i Danmark, og rigtig mange af dem kan løses med én enkelt ting: en sandsæk.

1. Hvorfor sandsække?

Du kan løse udfordringer i haven, på terrassen og på altanen på mange måder, men hvorfor ikke vælge den mest simple?

Tørrestativ. Når tørrestativet vælter, er det mildest talt møgirriterende. Rigtig mange løser problemet ved at lægge en sten henover et af benene – men stenen ligger sjældent stabilt og sikkert. Vindstød kan rykke i tørrestativet, og til sidst er det revet løs fra stenens vægt og kan vælte uden forhindring. Derfor løfter sandsækken opgaven mere effektivt – den omslutter sig tørrestativets ben på en helt anden måde og lægger sig tungt henover det, så det ikke kan vrikke sig løs. Med andre ord: både sandsæk og tørrestativ bliver lige dér hvor du vil have det.

Havetrampolin. Det samme gælder i vid udtrækning for havetrampolinen. Den har ofte samme type ben, som tørrestativet (ben med meder), og placeres på samme måde. For dig, der ikke har muligheden for at grave din havetrampolin ned, er sandsække henover hvert ben på trampolinen en fantastisk løsning. Ikke kun i blæsevejr, men for også at holde trampolinen på plads når børnene hopper på den.

Dørstopper. Den her er universel. Både indenfor og udendørs. I sommerheden er det skønt at lukke døre og vinduer op, så sommerbrisen får frit løb gennem enten hus eller lejlighed – men når der er vind, så smækker dørene i. Terrassedøre har ofte en hasp, så den sættes fast – men det har hoveddøre sjældent. Her kan en smart sandsæk med en handy hank være en stor hjælp på meget simpel vis. Et enkelt løft i hanken, læg den hen foran døren, og voila! Så er problemet løst.

Hængeparasol. Her er et problem, som vi først selv er blevet opmærksomme på for nyligt: hængeparasoller. Ofte, når du køber en hængeparasol, så følger der en fod med, der er formet som et kryds. Oven på det kryds lægger man typisk store beton fliser – men hvorfor ikke lægge sandsække? De er langt nemmere at håndtere, ser pænere ud, og du kan rent faktisk pakke parasollen væk for vinteren. Det frigør også sandsækkene til anden brug, når hængeparasollen ikke er oppe længere. Tænk sig, de vil også gøre det muligt for dig at flytte din hængeparasol, og ikke bare have den stående det samme sted for evigt.

Disse fire muligheder er bare de øverste på listen – der er mange andre måder man kan få gavn af en sandsæk på. Vi opdager selv nye måder og får input fra brugere i hele landet hele tiden.

2. Fordele ved sandsække over andre tunge ting.

Den mest åbenlyse fordel ved at bruge sandsække over f.eks. en sten er, at sandsække ofte fås med hank. De er lettere at håndtere, selvom de har samme vægt, og det har ryggen især godt af. Men der er mere end kun hanken, der kan være en fordel.

Sandsækken er typisk pænere. Det gælder selvfølgelig ikke alle sandsække på markedet, men du kan hurtigt og nemt finde en stilet og pæn sandsæk, der er værd at købe, ved at søge efter dem på nettet. Hvis du vælger kvalitet fremfor kvantitet, så vil du også få en sandsæk, der ser pæn ud i lang tid, og ikke kun en enkelt sæson.

Sandsækken er blødere – men vejer det samme. En 25kg sandsæk vejer det samme som en 25kg sten. Det er ikke til at diskutere. Men det er så også dér ligheden slutter. Hvis du støder din tå på en sten (og det har vi alle prøvet), så gør det hammer ondt! Støder du tåen på en sandsæk? Så sker der intet. Sandet giver efter, men ligger stadig fast og stabilt. Ingen skade sket.

Sandsækken kan bruges til flere ting. En sten har et lidt mere begrænset potentiale når det kommer til forskellige former for brug som vægt. Du vil f.eks. ikke stille en sten op ad en glasdør som dørstopper – heller ikke på en nymalet dør, for den kan jo få ridser. Det er måske heller ikke så sjovt at slæbe en sten med på camping til at holde noget sikkert fast med – der er en sandsæk med hank et langt bedre alternativ.

3. Hvor kan jeg købe sandsække?

Søger du på sandsække på nettet, så vil du typisk få resultater der er til fitness som boksning. Det er vist ikke lige dem, du ledte efter. Ganske rigtigt, så er der ikke så forfærdeligt mange butikker du kan købe sandsække i – hverken fysisk eller online. Men det er muligt at finde – en af dem er denne.

Husk! Sand medfølger ikke, når man køber sandsække – det skal du selv skaffe ved siden af. Hvis du vil gøre dig selv en tjeneste, så tjek om der medfølger plastikposer til at putte ind i sandsækken før du fylder den med sand. Er der ikke det bør du selv anskaffe dem. Indre plastikposer vil sikre at sandet ikke kan løbe ud, samt at det ikke samler fugt, der løber ud i stoffet og gør det ulækkert og snasket. At skille sand og stof fra hinanden er på alle måder en god idé.

4. Hvor får jeg sandet fra?

Du kan få sand rigtig mange steder fra. Langt de fleste gør-det-selv butikker sælger sand af forskellig slags, hvor vi klart anbefaler almindeligt sandkassesand eller afrettersand. Du kan også få leveret sand eller købe det som privat hos en grusgrav – men det vil typisk være i meget store mængder. Til sidst, så kan man også finde sand ved stranden, men det kan være problematisk. Som udgangspunkt må man godt tage lidt – hvad man selv kan bære uden hjælpemidler (så ikke en trillebør eller en trailer – det kan udløse bøder i 10.000 kr klassen). Vær dog opmærksom på hvor du tager det fra, for der er flere strækninger af danske strande, som er fredet. F.eks. må man aldrig fjerne sand fra områder som strandenge, eller steder der er særligt udsat for sandflugt enten pga. vand eller vind.

Vores anbefaling er klart, at du køber sand på normalvis i butikkerne, hvor du også kan få sække med sand svarende til dit kilobehov.

5. Sandsække fra Baser

Det er ikke til at undgå, at vi selv producerer og sælger sandsække. Så lad os være helt ærlige, og give nogle grunde til hvorfor netop vores sandsække er det bedste produkt i kategorien, du finder på markedet.

En Baser sandsæk har håndtag. Der er en indbygget hank, der gør sandsækken langt mere håndterbar end de fleste andre tilsvarende produkter på markedet. Hanken er sikret med forstærkede syninger, og syet ind i selve sandsække, for at sikre, at den kan holde i årevis.

En Baser sandsæk er UV-resistent. Stoffet vi benytter, kommer fra Spanien, og er både øko certificeret, uden allergener, og så mister det ikke sin farve af at ligge ude i solen. De fleste kender det fra især hynder og parasoller – efter bare en enkelt sommer har de mistet farve. Det sker ikke med vores sandsække, for de er gennemfarvet. I fagsprog hedder det ”solution dye”, og det betyder at stoffibrene er farvet helt igennem, ligesom en gulerod. Den typiske farvemetode er overflade farvning, hvor man kun farver det ydre af stoffibrene, ligesom på en radise.

Du kan altså med ro i sjælen lade sandsækken fra Baser ligge ude i solen hele sommeren lang uden at den mister farve.

En Baser sandsæk er vandafvisende. Dette er igen takket være det kvalitetsstof vi bruger, som kommer fra Spanien. Stoffet, som hedder olefin, får ved produktion en Teflon behandling, der gør at vand vil prelle af. Store mængder vand, der falder hårdt, kan godt blande sig med fibrene, men vil let og hurtigt enten løbe væk eller fordampe pga. den Teflon coating stoffet har fået.

En Baser sandsæk er smuds- og snavsresistent. Takket være det fantastiske stof vi bruger, så undgår du vedligehold af sandsækkene. De kan klare næsten alt! Kommer der en plet, så kan den tørres af med en fugtig klud. Hvis pletten består, så vask sandsækken i en almindelig vask ved 40 grader, og så bliver den som ny! Vi har gjort alt vi kan for at gøre det så nemt som muligt for dig at bruge vores produkt.

6. Et par gode tips og tricks

Nu har vi været igennem hvorfor en sandsæk er smart at have til rigtig mange forskellige formål, men du skal lige have det sidste med: et par gode råd til hvordan du får mest ud af dine sandsække.

Før du vasker din sandsæk. Husk lige at fjerne sandet før du vasker sandsækken – det gælder lige meget hvilket mærke du køber; sand + vaskemaskine = problem.

Den rigtige måde at løfte på. Sandsække er smartere end andre alternative kontravægte på markedet – især sten. En af grundene til dette er, at de er mere håndterbare. Men 25 kg er stadig 25 kg, på både godt og ondt. Derfor skal du sørge for at løfte på den rigtige måde, når du løfter dine sandsække.

  • Løft med ben, ikke med ryg.
  • Hold sandsækken tæt ind til kroppen, ikke i udstrakt arm.
  • Skal du flytte mere end én, så kan du med fordel flytte dem med en sækkevogn.

Den optimale placering af sandsække på hængeparasol. Det er måske ikke til at gennemskue hvad der er den bedste løsning, så derfor får du lige en tommelfingerregel: sørg for at hver sandsæk dækker 2 ud af 4 ben. Se billedet her for et eksempel på hvordan du bør gøre:

Hver sandsæk ligger henover 2 ud af 4 ben, og yder derfor MAX stabilitet – det er noget en flise ikke kan gøre. Det er en rigtig god idé at lægge sandsækkene i lag og på kryds – så er der ikke risiko for at stakken vælter ligesom i et spil klodsmajor.

Sørg for at have lidt afstand til selve parasolstangen – hvis sandsækkene ligger for tæt ind mod midten, så får parasolfod + sandsække for småt et tyngdepunkt. De må godt brede lidt ud, så der skabes et bredere tyngdepunkt.


Vi håber du kunne bruge lidt af vores ekspertviden omkring sandsække og hvordan du får mest ud af dem.

Har du fundet på kreative måder at bruge sandsække på? Så vil vi gerne vide det! Send gerne billeder + beskrivelse til os på info@mybaser.com – du får en gratis Baser sandsæk som tak for billeder og idéer!