Mød Medarbejderen: Christian Toft Jakobsen (Sales Director)

Mød Medarbejderen: Christian Toft Jakobsen (Sales Director)

20 hurtige spørgsmål, der lader dig komme tæt på chefen!


Her hos Baser er vi så heldige ikke kun at have en fed arbejdsplads, men også en fantastisk virksomhedskultur. Og hvad består en kultur af? Mennesker! I vores tilfælde er det så heldigvis også skønne og herlige mennesker med meget forskellige baggrunde, både personligt og professionelt.


Derfor har vi besluttet os for, at du da selvfølgelig skal møde os alle sammen! Dette blog interview er det første i en længere serie, der hver især giver dig mulighed for at møde en af medarbejderne her hos Baser og lære medarbejderen lidt bedre at kende. Det er vores måde at give dig et indblik i virksomheden, medarbejderne og vores hverdag her på kontoret.


God læsning!Lidt om Christian

1. Introduktion

Christian Toft Jakobsen er den ene af to grundlæggere, ejere og daglige ledere i Baser. Han er 26 år og er født og opvokset i Vejle, men bor, arbejder og studerer nu i Aarhus. Lejligheden er kun 120 skridt fra virksomheden, hvilket er godt når man skal på arbejde, men skidt når man skal hjem igen.Rolle i virksomheden

2. Fortæl os lidt om din rolle i virksomheden.

Christian:Jeg er en af de to grundlæggere og har egentlig været i virksomheden før den blev grundlagt, hvis man kan sige det sådan. I løbet af virksomhedens levetid har jeg lavet alt lige fra produktudvikling til at pakke produktet i kasser klar til at sende, og nu laver jeg salg og strategier for salg. Med andre ord, så er jeg virksomhedens Sales Director, og jeg har det overordnede ansvar for at få produktet ud i butikkerne.

 

3. Hvad er tre ord, der beskriver din rolle?

Christian:Overblik, beslutsomhed og kundeforståelse.

 

4. Hvordan ville du forklare dit job til et barn?

Christian:Jeg besøger en masse mennesker og spørger om de kunne tænke sig at se vores produkt, og når de har set det, så spørger jeg om de kunne tænke sig at sælge det. For eksempel til din mor og far - ligesom når I går i Bilka, så er det mig, der sørger for at der kommer varer på hylderne.

 

5. Hvad er din baggrund?

Christian:Livet. Altså jeg studerer stadig på universitetet ved siden af at drive virksomhed, hvilket godt kan være noget af en opgave at balancere sammen med at drive virksomhed og være et menneske. Jeg kan godt lide at sige, at det egentlig ikke så meget er dét, man lærer gennem studier, der gør forskellen, men derimod at komme ud og opleve og anvende, der gør det. For mig har det været langt mere lærerigt at køre 200.000 km gennem Tyskland for at besøge de butikker vores parasolfod er i, se hvordan parasolfoden præsenteres og komme hjem med idéer til hvordan det kan gøres bedre. I hvert fald set i kontrast med at læse støvede bøger på marketing studiet.

 

6. Hvordan nåede du til hvor du er nu?

Christian:Jeg var i en periode, hvor studierne var lidt kedelige, og jeg ledte efter noget, der kunne give lidt krydderi på tilværelsen. Så mødte jeg Josefine, der havde en fantastisk idé om at ændre et helt marked og blive en global virksomhed, og endda med et fedt og nytænkt produkt. Jeg smed så alt jeg havde i projektet, både tid, energi og finanser. Tre år senere sidder jeg så her, vi har en god flok ansatte, en international virksomhed på alle måder, og produktet sælges i 7 lande i Europa; Danmark, Tyskland, Norge, Sverige, Italien, Østrig og Schweiz. Det er stadig et krævende arbejde, og der er altid udfordringer, men jeg elsker hvad jeg laver og de muligheder det giver mig.Arbejde og kultur

7. Hvad arbejder du på lige nu?

Christian:Planlægning af en strategi for hvordan vi kan åbne mere op for det internationale marked; det gælder jo både markedsføring, hvilke kunder vi går efter og hvilke butikker vi gerne vil ud i. Og der er jo mange måder man kan tilgå den udfordring, som alle sammen skal undersøges og vurderes. Det er nok det vigtigste lige nu - dét og så forberedelse forud for sommerens messer vi skal på.

 

8. Hvordan ser en typisk dag ud for dig?

Christian:Sådan én eksisterer simpelthen ikke. Nogle dage er stille og rolige på kontoret, andre foregår på landevejen mellem butikker eller møder, og så er der de dage, hvor man skal løbe fra ildebrand til ildebrand for at sørge for at det hele ikke brænder på - sådan nogle dage har alle jo, men som leder er det både mit ansvar og i min interesse, at få lagt låg på og afviklet en problematisk situation. Som leder i en start-up er man altid nødt til at være lidt en tusindkunstner - men det er fedt med adspredelse! Så længe jeg kan have min morgen- og aften rutine, så er alt OK.

 

9. Hvad kan du bedst lide ved dit job?

Christian:Det er ikke et job, ville jeg sige. At skabe noget kan, efter min mening, ikke være et job. Og dét Josefine og jeg laver er at skabe. Samtidig er vi så heldige, at der er talentfulde mennesker, som gerne vil dedikere deres tid til et projekt og en vision, som reelt set er min og Josefines, men som de synes er fantastisk og gerne vil være en del af.

 

10. Hvad er din største arbejdsmæssige bedrift til dato?

Christian:At komme ind i retail butikker - f.eks. en af de helt store i Tyskland: Hagebau. Lige i den forbindelse var min stædighed en positiv egenskab. Jeg har hørt fra mange, at det tager tid og forberedelse at komme ud i de store kæder - nogle siger så meget som 4-5 år fra man begynder til man er der - og det tog os 6 måneder. Nogle gange kan det være en fordel ikke at kende til begrænsninger før man kaster sig ud i noget.

 

11. Hvis du kunne bytte job med én i virksomheden, hvem ville det være?

Christian:Louise, uden tvivl. Hun har hele blokke af tid, hvor hun uforstyrret kan dykke dybt ned i en kreativ process. Det der med at skabe noget fra ingenting er både super spændende og beundringsværdigt. Samtidig, så er alt hun laver jo gennemsyret af en anvendt forståelse af hvordan forbrugeren interagerer med produktet - og det synes jeg bare er super interessant.

 

12. Hvad kan du bedst lide ved virksomhedskulturen her?

Christian:Alle bringer noget af sig selv med. Vi har ikke defineret en hel masse detaljerede retningslinjer, kun en overordnet struktur og et overordnet mål. Medarbejderne har egentlig ret frie tøjler - man kan vel kalde det ‘frihed under ansvar’, for selvfølgelig forventer vi også at man med frie rammer kan levere arbejde af god kvalitet. Og det mener jeg giver vores medarbejdere plads til at være dem selv i deres arbejde, hvilket jeg er overbevist om giver både gladere og mere produktive medarbejdere.

 

13. Hvad ville du tilføje til virksomhedskulturen?

Christian:Ikke noget som sådan. Jo faktisk, en terrasse. Eller en udestue af en art; en glastilbygning med masser af planter og lys, hvor man kan snakke og holde møder, så man ikke skal gøre det i et kedeligt mødelokale. Det ville også give et lækkert ekstra rum til sociale aktiviteter, hvor omgivelserne virkelig kan hjælpe med at skabe hygge. Og hvem kan ikke lide hygge? Jeg vil virkelig gerne have, at vores lokaler ikke anses som et sted, hvor man bare skal være otte timer om dagen i hverdagene, for at kunne få sin løn. Det skal være et andet hjem, hvor man er glad for at komme, og bliver gladere af at være.En lille associations leg

14. Hvis virksomheden var en farve, hvilken farve ville den være?

Christian:Orange - også fordi orange får mig til at tænke på sommer.

 

15. Hvis virksomheden var et dyr, hvilket dyr ville den være?

Christian:En antilope, fordi den er hurtig og strømlinet, og den er den hemmelige konge af savannen, mener jeg.

 

16. Hvis virksomheden var en frugt eller grøntsag, hvad ville den være?

Christian:Mango. Fordi den er super lækker og smagfuld.

 

17. Hvis virksomheden var en person, hvordan ville personen være?

Christian:Som ens onkel eller tante - den sjove lege onkel. Ham eller hende, der er tæt på at være en forælder, men samtidig er din ven.Tæt på

18. Hvad får dig ud af sengen om morgenen?

Christian:Idéen om at kunne ændre et helt marked, og så selvfølgelig tanken om at komme hen på et kontor, der på mange måder mere er som et hjem for mig, end min lejlighed er.

 

19. Har du et 'hemmeligt' talent?

Christian:Jeg vil sige at jeg har en super god intuition, så jeg følger ofte mine instinkter, hvilket nok ofte også er en nødvendighed som sælger.

 

20. Hvilket råd ville du give til dit yngre jeg?

Christian:Lyt til andre, men lad ikke andre styre eller ændre dig. Hav modet til at følge din egen mavefornemmelse.Mød flere medarbejdere!

Nu har du mødt Christian og lært ham bedre at kende - så hvorfor stoppe her? Der er flere fantastiske folk i Baser, som du kan lære at kende! Inden længe kan du læse det næste interview i rækken og lære lidt om vores Geschäftsführerin, Josefine Østerby.