Fra hobby-blogger til Instagram influencer og selvstændig forretningskvinde

Fra hobby-blogger til Instagram influencer og selvstændig forretningskvinde


Louises hjem er hendes showroom, og hun byder gladeligt sit publikum indenfor i varmen. Tag med på en rejse bagom facaden og lær mennesket bag bloggen og Instagram profilen at kende.


ESBEN PEDERSSON | Consumer Researcher & Digital Storyteller


Telefonen ringer og båndoptageren er tændt for at fange det allerførste indtryk, og for ikke at miste selv den mindste detalje. Det rasler i røret og en blød og varm stemme, fuld af entusiasme, toner frem. ”Hej, det er Louise!” en kort pause følger, hvorefter hun fortsætter ”Undskyld jeg ikke tog telefonen første gang, jeg stod lige over pandekagerne,” og med dét var tonen slået an: uformel, åben og imødekommende, præcis ligesom Louise selv.

 

Louise, på 30-something år, er kvinden bag både den vildt populære blog Livingonabudget.dk og den endnu mere succesfulde Instagramprofil af samme navn. Hun er på alle måder det man nok bedst betegner som en kreativ sjæl, og så er hun mor til Malte, kæreste til Morten og hundemor til Samson og Smilla.

 

Hun er den slags blogger og Instagrammer, der altid svarer på kommentarer, hendes følgere efterlader på hendes profil. Hun kalder det en tovejskommunikation, der er absolut nødvendig, fordi det er med til at skabe ægthed og nærvær; det nærvær og den ægthed, der gør, at hendes blog og Instagram skiller sig ud og gør, at følgerne både bliver flere og på samme tid fastholdes.


PROFESSIONEL BLOGGER


"Indretning og styling er både min hobby og min passion, og jeg ved ikke hvordan mit liv ville være foruden."


Det er ikke unormalt i dagens Danmark, at privatliv og arbejdsliv flyder sammen – det gør det for de fleste voksne mennesker. Dog er det reglen, og ikke undtagelsen, når ens hobby bliver til arbejde. Det samme gør sig gældende for Louise, der i udgangen af 2018 modtog sit eget CVR-nummer i sin e-Boks. ”Jeg skrev godt nok i sin tid, at jeg aldrig ville være selvstændig – men nu skete det alligevel. Det var nok en nødvendig modningsproces jeg skulle igennem, før jeg følte mig klar til at tage springet,” siger Louise i en eftertænksom tone.

 

Men er det stadig ligeså spændende, selvom det ikke er en hobby længere? ”Ja! Det er det da i hvert fald!” udbryder Louise. ”Der vil jo altid være de dage, hvor opgaverne er mindre spændende, f.eks. sådan noget som regnskaber og den slags, men de skal bare overstås, så man kan komme tilbage til de sjove og mere spændende ting. Det er vildt dejligt at kunne bruge så meget tid på noget man virkelig holder af, og som man har lyst til at putte noget af sig selv i,” fortæller hun, med stor passion i stemmen.

 

Louise er gået ned i tid på arbejde, for at kunne forfølge sin drøm. Deltidsstillingen er på den måde blevet et sikkerhedsnet, der giver sikkerhed og ro i hverdagen, og på samme tid fungerer som et anker, der forhindrer hende i at drive til havs i kreativitetens ocean. Det dér med at have et fast skrivebord at møde ind til om morgenen giver hende den struktur i hverdagen, der hjælper med til at sætte nogle faste rammer at bevæge sig i. Samtidig er det også en reminder om, at selv når hun arbejder fra hjemmekontoret, så er det altså arbejde, og hun derfor skal holde pauser engang imellem.


Nyt og gammelt mødes i en smuk symfoni for øjnene i Louises både stilrene og på samme tid personlige hjem.


EN KREATIV SJÆL


Louises kreativitet kommer især til udtryk i hendes store passion for boligindretning, som hun deler frejdigt på både blog og Instagramprofil. For Louise er der ikke en eneste udfordring, som ikke kan overkommes, det handler bare om at finde den rette løsning – og kreative løsninger er hendes passion. ”Siden Instagram kom til verden, så er inspirationskilderne kun blevet flere – kunsten er at gribe inspirationen når den dukker op, og omdanne den til noget håndgribeligt. Det er dér ens kreativitet kan måles; i evnen til at modtage og omdanne inspiration,” fortæller Louise med en visionær og ivrig tone. Det skinner tydeligt igennem, hvor meget hun brænder for den kreative proces og hvorfor det nogle gange kan være svært at holde sig tilbage for en god idé.

 

Selvom strømningerne i designverdenen, også indenfor boligindretning, ofte dikteres af first movers, så lader Louise sig ikke påvirke alt for hårdt. Selvfølgelig bliver man påvirket af hvad man ser, men hun formår alligevel altid at have sig selv med i de indretninger og stylings hun laver og deler med verden. Nærmest enhver situation er en mulighed for at blive inspireret, og det er tydeligt at Louise griber enhver chance hun bliver givet, for at lade sig inspirere. Det gælder både indefra og udefra. En gåtur i skoven kan hurtigt resultere i en ny knagerække, fundet ude i skovbunden. Inspiration er altid at finde for Louise, og hun inspirerer mig til at indskyde et spørgsmål, som vi alle nok gerne vil vide hendes svar på:

”Hvad er det, der gør en god blog eller en god Instagramprofil, efter din mening?” Denne gang kræver det dog lidt mere betænkningstid. Efter næsten et halvt minuts stilhed, kun brudt af den imaginære knirken af indre tandhjul i Louises hjerne udbryder hun med en imponerende stålsathed i stemmen ”Nærvær. Det er nærvær, der gør det.” Enhver kan opstille og redigere billeder, så de ligner noget fra et møbelkatalog, men at skabe nærvær i et enkelt, isoleret billede, dét er en kunst. Fordelen ved et medie som f.eks. en blog eller Instagram er, at man har mulighed for at være i kontakt med de mennesker, der ser det, man sender ud i æteren og på den måde også skabe nærvær.


Kreativitet og styling er ikke begrænset til indendørs udfoldelser - både terrassen og haven får jævnligt både en kærlig hånd og en opdatering.


Nærværende må man da sige, at Louise hun er. På hvert et billede, man finder på hendes Instagramprofil, kan man se et hjem, hvor der bor nogen – det ligner ikke bare et overpoleret katalogbillede. I enhver indretning, enhver styling af sit hjem, lægger Louise et stykke af sig selv og hendes NU, i det pågældende øjeblik. De mange forskellige lejligheder, der hver har fået sin særegne indretning, været et udtryk for hvad, der bevæger sig under overfladen. For Louise handler det om at fortælle en historie, nærmest med alt hendes kreative arbejde, ”allerede før jeg går i gang med at style, eller tage billeder, eller tegne et logo, så har jeg jo en idé om hvad jeg prøver at kommunikere,” fortæller hun.


LIVET PÅ LANDET


Livet på landet er ikke noget tilfælde – for Louise er det at vende tilbage til rødderne. Hun er vokset op ude på landet, og der lærer man meget hurtigt de egenskaber, der skal til, for at man kan klare sig selv – der er ingen fine fornemmelser, og ingen fløjlshandsker. Det er derfra Louise har fået sin ’alt-kan-lade-sig-gøre’ attitude, og har gjort, at hun aldrig har været bange for at kaste sig ud i nye ting.

 

”Jeg kommer fra sådan en rigtig gør-det-selv familie. Sådan har det altid været. Jeg er vokset op med en ’alt-kan-lade-sig-gøre’ attitude,” siger Louise, hvorefter hun kaster sig ud i en anekdote om at handle i IKEA med en bil, der er alt for lille til de mange ting man så ofte ender med at købe. Er en billedramme gået i stykker, så fikser hun den, og mangler hun et møbel hun ikke lige kan købe sig til, så bygger hun det selv. Det er den samme tilgang Louise har til boligindretning, som kan ses både på bloggen og på Instagram, hvor hun også ofte har gør-det-selv projekter på plakaten.


"Tiden løber anderledes, når ens udsigt ikke er uendelige hustage og murede vægge, men en fjern horisont, marker og skov."


Der er selvfølgelig rigtig mange ting, der er tiltalende ved at bo i byen, men for nogle er livet på landet det bedre alternativ. Sådan er det for Louise, der foretrækker at bylivet er et tilvalg, og ikke hverdagen. ”At have luft omkring mig er vigtigt for mig, og jeg vil gerne give mine børn lidt den samme opvækst, som jeg selv har haft,” siger hun og fortsætter: ”Jeg har boet rigtig mange forskellige steder, og elsket at flytte fordi det gav mulighed for at ’starte på ny’ med indretning. Jeg har jo altid en masse idéer, og en masse forskellige ting jeg gerne vil prøve af, og flytning er bare en ’start forfra’ situation rigtig ofte.”

 

Men byliv lyder det ikke til, at hun skal nyde noget af de næste mange år. Sammen har hun og kæresten Morten besluttet sig for, at der skal en ekstra etage på det lille hus ude på landet. Udsigten er fantastisk, og beliggenheden ligeledes, så der er ingen grund til at rykke teltpælene op for at få mere plads. Det er et projekt vi med sikkerhed kan regne med at høre mere om i fremtiden på både bloggen og hendes Instagram. Hun kan dog til tider godt savne, den der 7eleven, som engang lå lige rundt om hjørnet.


MÅLET ELLER REJSEN?


Undervejs i vores samtale stiller jeg Louise et af de der typiske spørgsmål, man i en situation som denne så ofte stiller:

Hvad er vigtigst for dig – målet eller rejsen? ”Målet. Ingen tvivl om det,” svarer Louise prompte. ”Jeg er så mål- og resultatorienteret, at rejsen er fuldstændigt irrelevant, jeg kan ikke komme hurtigt nok igennem det,” fortsætter Louise – hudløst ærligt og med et grinende smil, der nærmest kan ses gennem telefonrøret.

 

Louises måske største fjende er hendes utålmodighed. Eller, fjende er måske så meget sagt. På én og samme tid er den både en ven og en fjende. Hendes utålmodighed er en drivkraft til at skabe resultater, og til konstant at have jern i ilden, hvilket på alle måder bare spiller med den gennemført kreative person jeg fornemmer i den anden ende af røret. Men den spænder også nogle gange ben med tilbagevirkende kraft: ”Det sker da, at der er en billedramme, som falder ned fra væggen, simpelthen fordi det er gået lige hurtigt nok med at få den sat op,” fortæller Louise. ”Egentlig anser jeg mig selv som meget detaljeorienteret – som kreativt menneske er det nærmest en naturlov – men jeg er måske nogle gange lige hurtigt nok videre til det næste projekt.”


Intuition og et skarpt og kritisk øje går hånd i hånd, når der sker forandringer i det lille hus på landet.


Alligevel, utålmodigheden til trods, så er der rig mulighed for fordybelse. Passionen for detaljenusseri, når det kommer til indretning, styling og fotografering, er tydelig at føle, når Louise fortæller om hendes liv med både blog og Instagram. Efter lidt tid i selskab med detaljenusseri rundt om i hjemmet, og hvor stor en glæde det giver hende i hverdagen, vender vi tilbage til at snakke personligt, åbent og ærligt om de små fejl, der også er en del af mennesket Louise: ”Altså… der er lidt en ting med begrænsninger. Jeg ser dem ikke altid, og så tonser jeg bare ud over stepperne. Det kan godt gøre det lidt svært at fastholde jordforbindelsen, men det er så der, hvor Morten kommer ind fra sidelinjen, og sørger for at jeg ikke flyver væk,” siger Louise, mens hendes smittende latter flyder ud gennem telefonrøret. Der er ingen tvivl om, at hun er et utroligt selvbevidst menneske, der hviler i sig selv og formår at vende svagheder til styrker.


HVORDAN STARTEDE DU?


Alligevel, utålmodigheden til trods, så er der rig mulighed for fordybelse. Passionen for detaljenusseri, når det kommer til indretning, styling og fotografering, er tydelig at føle, når Louise fortæller om hendes liv med både blog og Instagram. Efter lidt tid i selskab med detaljenusseri rundt om i hjemmet, og hvor stor en glæde det giver hende i hverdagen, vender vi tilbage til at snakke personligt, åbent og ærligt om de små fejl, der også er en del af mennesket Louise: ”Altså… der er lidt en ting med begrænsninger. Jeg ser dem ikke altid, og så tonser jeg bare ud over stepperne. Det kan godt gøre det lidt svært at fastholde jordforbindelsen, men det er så der, hvor Morten kommer ind fra sidelinjen, og sørger for at jeg ikke flyver væk,” siger Louise, mens hendes smittende latter flyder ud gennem telefonrøret. Der er ingen tvivl om, at hun er et utroligt selvbevidst menneske, der hviler i sig selv og formår at vende svagheder til styrker.


Når et nyt projekt søsættes, så er det ofte gerne et familieforetagende, og alle hænder, både store og små, tager fat.


”Altså, jeg har altid været meget et gør-det-selv menneske. Det har været en stor del af min opvækst, og fylder meget i mit liv. Så dengang Instagram pludselig dukkede op, og jeg hoppede med på vognen var det fedt at vise resultaterne frem – men jeg ville vildt gerne også dele hvordan man gør den slags, og det var Instagram ikke lige det rigtige medie til. Så min kæreste sagde ’du skal da lave en blog’. Min reaktion var ’hvad pokker er en blog??’ Det fandt jeg så ud af. Det passede i øvrigt super fint, for på det tidspunkt læste jeg til markedsføringsøkonom, og jeg brugte min blog til at øve mig i. F.eks. ved at benytte WordPress til at bygge hjemmesiden op og vedligeholde – egenskaber, der så afgjort har hjulpet mig både i forbindelse med studier og senere også arbejde.”

 

Mens jeg bliver fanget lidt i tanken om en verden uden Livingonabudget.dk, kommer jeg på et spørgsmål jeg er nødt til at klemme ind i samtalen med Louise. ”Hvorfor holdt du fast i det?” flyver det ud af mig, og Louise svarer uden betænkningstid: ”Jeg kan godt lide at dele ud. Og så er det da super fedt med den feedback man får,” tilføjer hun mens hun slår en sund latter op. Altid ærlig og nærværende, og med et smil på læberne.


HVOR ER DU PÅ VEJ HEN?


Udover selvfølgelig at være selvstændig med sin blog som virksomhed, så er der sket en vis naturlig udvikling for hvad Louise blogger om og poster på Instagram om. ”Min blog har jo været næsten 100% boligindretning og gør-det-selv. Det er først indenfor det seneste år, at jeg er begyndt at skrive mere om mig selv, min familie og hvad vi laver – både til daglig og på ferier.”

 

Men det er ikke altid lige let at dele ud af sig selv. Især ikke, når det er gennem et medie, hvor en enkelt blog eller en Instagrampost, hurtigt kan få sit eget liv, og man aldrig rigtig kan vide hvordan det bliver taget imod. ”Det har taget mig lang tid at komme frem til det punkt, hvor jeg følte lyst til at dele mere ud af mig selv. Det har været en proces at nå frem til, for jeg har også været nervøs for hvordan det ville blive modtaget, og om mine læsere og følgere ville synes om det.”

 

Tidens trend er, at følgerne ønsker en personlig og autentisk oplevelse. Læserne vil have den personlige historie og få et autentisk indblik i de personer, de følger, og det er Louise helt og aldeles bevidst om. Dog formår Louise stadig at fastholde sig selv i det hun laver, og hele tiden have en åben dialog med hendes følgere – det er jo for dem hun blogger, og til dem hun tager billeder. Det er også derfor Louise besluttede sig for at åbne mere op og dele mere ud af sig selv – deriblandt også meget personlige emner.


I takt med at der åbnes mere op og publikum lukkes ind i det lille hjem, så kommer der naturligvis også andre motiver på menuen end blot indretning.


”Jeg har haft to absolut forfærdelige graviditeter – jeg er stadig midt i nummer to, men har det betydeligt bedre end jeg havde for bare få uger siden,” fortæller Louise i en pludselig meget alvorlig tone. I begge graviditeter har hun oplevelet en lidelse kun ret få kender til, fordi kun meget få rammes af den – hyperemisis gravidium. Symptomerne kommer typisk til udtryk i første halvdel af graviditeten, og kan være så voldsomme og svære at holde ud, at nogle vælger abort fremfor at fortsætte. Louise er dog ikke én af dem, og har kæmpet sig igennem uger med voldsom kvalme og opkast, ubehag, svimmelhed, træthed og ømhed i hele kroppen. ”Den sværeste del er nok, at jeg ikke får lov til rigtigt at nyde at være gravid, fordi jeg har det så dårligt,” fortæller hun. Og det er ikke gjort lettere af, at mange er uforstående overfor hvor slemt det kan føles. Selv noget så personligt som dette har Louise delt med verden, og er dermed trådt ind på scenen som samfundsdebattør fordi hun italesætter et problem, som er realiteten for mange kvinder under graviditeten. Heldigvis har reaktionerne været mange og positive, hvilket netop understreger hvor mange der oplever lignende graviditeter.


Nogle gange kan det være godt at dele de svære oplevelser i livet - da Louise åbnede op omkring sit hyperemisis gravidium var der pludselig mange af hendes følgere, der kunne nikke genkendende fordi de selv har haft lignende oplevelser. For at et problem kan afhjælpes må det først italesættes!


Vi nærmer os så småt afslutningen på vores samtale. Vi har sprunget tidsrammen gevaldigt – tiden går hurtigt i godt selskab. Vi aftaler at snakkes ved, og røret lægges på. Jeg sidder tilbage, overvældet af åbenheden og ægtheden af det menneske jeg lige har mødt personligt for første gang – jeg har før læst hendes blogindlæg, og set hendes billeder på Instagram mange gange, men aldrig oplevet hende helt så tæt på og personligt.


Hvis du ikke allerede kender til Louises blog eller hendes Instagram, så kan du finde begge lige her.

Hvis du ikke allerede kender til Louises blog eller hendes Instagram, så kan du finde begge lige her.