Hvilken parasol skal jeg vælge? 3 forslag til en parasol du bliver glad for.

Hvilken parasol skal jeg vælge? 3 forslag til en parasol du bliver glad for.

Solen skinner og du vil gerne nyde terrasse livet - men parasollen er i stykker (eller du har måske slet ikke en?). Frygt ej! Vi har svaret - eller rettere, Christian fra Baser har svaret. Vores chef Christian har taget tid ud af sin kalender for at dele ud af værdifulde tips, der kan gøre livet lettere for jer, der leder efter en ny parasol. Med lidt hjælp fra chefen har vi gjort forarbejdet så du slipper for det:

Hvad størrelse skal parasollen være?

Hvor stor er din terrasse og hvor meget skygge har du behov for? Det har betydning for både den diameter din nye parasol kan have samt hvilken parasolfod du har bør købe. Du kan komme langt selv med en mindre parasol (som også vil være billigere end de store af slagsen). Og hvis du er forberedt på at flytte rundt på parasollen i løbet af dagen, så kan det ligefrem være en fordel.

Skal den være med eller uden krank og vip?

Vil du gerne kunne sætte parasollen på skrå? Husk lige, at når du gør det, så skaber du et sejl, som fanger vind - det kan være en dum idé at gøre hvis det blæser meget. Du kan med fordel altid flytte parasollen, så den giver den ønskede skygge. Krank og vip er, derudover, klart en fordel, for det giver dig mulighed for at skærme ekstra effektivt, især når solen står lavere på himlen - f.eks. om aftenen.

Hvad form skal parasollen have?

Skal selve parasol skærmen være rundet eller firkantet - hvad fungerer bedst for netop din terrasse? Det er også en god idé at finde en parasol, der har 8 eller flere arme til at holde skærmen - det gør den mere stabil og holdbar.

Skal det være en almindelig parasol eller en hængeparasol?

En hængeparasol fås som regel i større diameter end den traditionelle parasol, men er så også meget mindre mobil. Fødderne der holder sådan en er tunge og immobile og kræver grundigt forarbejde ift. placering hvis man skal få mest muligt ud af parasollen. En almindelig parasol, f.eks. med krank så den kan vippes og en smart parasolfod kan hurtigt vise sig at være det bedre alternativ, især på en solrig terrasse.

 

Hvad betyder farve/materiale for dig?

Det er vigtigt, at du gør dig nogle tanker om både stok materiale og skærmens stof. Der er flere grunde til begge dele: 

  • Det ser måske pænt ud, men det er ikke særligt smart at have en stok af træ. For det første, så er træ forgængeligt, og selvom stokken måske holder mange år, så er der en reel risiko for at armene, der holder skærmen, mørner og knækker. Så vi anbefaler klart at vælge en stok i en form for metal - vores foretrukne er aluminium. En anden fordel ved metal er, at der med metal stokke ofte medfølger muligheden for at justere parasollens højde.

  • Hvad angår stoffet skærmen laves af, så er der som regel en klar sammenhæng mellem pris og kvalitet. Køber du en billig parasol, så betyder det formentlig også at stoffet er tyndere vævet (mere sollys slipper igennem), samt at stoffet ikke er UV-resistent, hvilket gør at det falmer i sollys.

Går du op i designet af hhv. parasol og parasolfod?

  • Hvis designet af parasollen betyder noget for dig, f.eks. at du kan vælge farve på skærm stoffet, så er det oftest noget du finder blandt de lidt mere eksklusive mærker. Det er også muligt at finde parasoller, hvor skærmen fås med mønstring og ikke kun et væld af farver. Så hvis dit ønske er at sætte farve og liv på terrassen med din parasol, så er det bestemt en mulighed du har.

  • Når det kommer til din parasolfod, så findes der også mange muligheder - vi foreslår selvfølgelig at du tager en af vores Baser parasolfod med hjem: Der er ingen skruer som ruster, og designet gør den langt mere handy end en solid blok beton eller granit. Sandsækkene giver også et blødere udtryk (og støder du tåen på dem, så gør det altså ikke ligeså ondt som hvis det var på beton eller granit!).

Hvis du gør dig nogle tanker om disse seks punkter inden du shopper, så er du langt mere sikker på at få netop dén parasol, du helst vil have og har mest behov for.  

 


FOR AT GØRE DET ENDNU LETTERE FOR DIG, SÅ GIVER VI DIG HER 3 FORSLAG TIL PARASOLLER I 3 FORSKELLIGE PRISKLASSER:

Parasolbase, baser, parasol, parasolbaser, summer, choose-your-new-parasol, summer, lifestyle, terrace, deck, garden, pool, beach1. Trentino parasol:

Modellen her er simpel og ganske billig, og har en diameter på Ø3 meter. Stangen er lavet af aluminium og stoffet er af mørkegråt polyester, så den passer ind blandt møblementet på de fleste terrasser. Har du bare behov for en parasol, der fungerer her og nu, er denne model et fint valg.

Pris: 349,- 

Kilde: https://www.bauhaus.dk/parasol-trentino-morkegra-o3-m.html

 

2. Doppler Active Autotilt parasol:

Denne model har en diameter på Ø3,2 meter, så den kan rigeligt dække et helt 6-personers bord. Stangen er gjort i aluminium, og stoffet på skærmen er lavet af polyester med en god tæt vævning - og så har den en let anvendelig tilt-funktion. For den bevidste forbruger, der ikke har lyst til at skifte parasol med sæsonerne, er denne parasol et solidt valg. 

Pris: 1.000,-

Kilde:  https://www.bauhaus.dk/doppler-parasol-active-autotilt-antracit-o320-cm.html  

  

3. Glattz Alu-Smart parasol:

Glatz parasollen fås i både firkantet og rundet version, med en række forskellige proportioner - den vi viser her er på Ø3 meter. Stangen er lavet i aluminium, kan justeres i højden og har også tilt-funktion. Skærmen har også 8 arme, hvilket gør den mere stabil og holdbar. Derudover er stoffet af god kvalitet, og Glatz lover 100% UV beskyttelse i parasollens skygge. For den kvalitetsbevidste forbruger, der er villig til at betale lidt ekstra for en langtidsholdbar model, er Glatz modellen uden tvivl det rette valg - stoffet til skærmen fås også i flere forskellige farver, så du kan sætte kulør på livet! 

Pris: 1.899,-

Kilde: https://www.scheel-larsen.dk/produkt/alu-smart-i-luksus-materiale/ 

Vores valg er klart: Glatz parasollen koster måske et par klejner ekstra, men det er godt givet ud i det lange løb. Og så kan du da med fordel tage en af vores dejlige og smarte parasolfødder med i samme snuptag!