Christian og Josefine: Virksomhed og Kærlighed

Christian og Josefine: Virksomhed og Kærlighed

Virksomhed & Kærlighed
- på TV

Hvordan er det at være på TV, når kameraet kommer helt tæt på, og hele landet får muligheden for, at komme under huden på én? Og hvordan er det liiige man får virksomhed og kærlighed til at gå op? Det fortæller Christian Toft Jakobsen og Josefine Østerby om; de unge grundlæggere af Baser.

Når vi er sammen, så er vi virkelig også sammen. Der er mange, der synker ned i sofaen med en mobil i hånden sidst på dagen, men det gør vi ikke: Vi sørger for virkelig at være sammen.

Med kameraet i nakken

Hvordan har det været, at blive fulgt af et kamerahold i et helt år?

Josefine: “Det var da skræmmende i starten! Jeg husker den allerførste dag TV2 filmede, hvilket tog 8-9 timer, og vi var bare færdige bagefter. Det kræver mere af én, end man lige regner med.”

 

Christian: “Vi har selvfølgelig også filmet os selv, så en del af de klip man ser i dokumentaren er altså bare os selv og en mobil. Og jeg tror vi har filmet mere end 50 timer tilsammen.”

 

Josefine: “Altså i starten var det svært at filme sig selv. Det virkede en anelse mærkeligt. Med tiden blev det lettere, og blev pludselig også meget ærligt - no matter om håret var fedtet eller man havde en sweater på; det var bare dét øjeblik, der skulle optages. Vi fik også lidt hjælp af kamera folkene fra TV2 til hvordan vi skulle gribe det an, og derefter blev det meget lettere og nærmest sjovt.”

Filmer I stadig selv?

Christian: “Nej, ikke sådan rigtigt. Jeg har egentlig stoppet, men det føles ikke helt rigtigt at stoppe; det har jo ikke noget formål at filme længere.”

 

Josefine: “Altså jeg har da grebet mig selv i, at trække mobilen frem og filme mig selv i en situation eller to siden hen, men ja, hvem er det lige man filmer til nu? Det er blevet lidt en vane, sådan at optage små filmklip, så det tager nok lidt tid at ryste den vane af sig.”

 

Christian: “Nu har vi jo faktisk allerede taget nogle af de klip, vi selv har optaget, som ikke bliver brugt i dokumentaren, og klippet det sammen til en mini-dokumentar. Både fordi vi gerne vil fortælle vores historie, og fordi vi allerede nu har oplevet, at folk gerne vil vide mere. Så måske vi fortsætter med det, hvis der er en interesse for stadig at følge os?”

Man reflekterer

Hvad vil I sige det har haft af påvirkning på jer, både at blive filmet men også at skulle filme jer selv?

Christian: “Du reflekterer over tingene. Ikke på den måde, at man sidder og sorterer i filmklippene, og måske heller ikke lige når man har filmet, men bagefter. Der kan man pludselig komme til at tænke over de ting man har sagt, for vi konfronterer os selv med det vi har valgt at lave, hver gang vi filmer noget.”

 

Josefine: “Det der med, at man fortæller det til nogen, det man optager, det rykker jo noget for én selv. Det var ikke noget vi tænkte over i starten, for der var det jo bare til os selv, men andre skal se det. På mange måder har det været en øvelse i, at være ærlig overfor sig selv. Det man siger og gør bliver pludselig meget virkeligt, fordi man konfronteres med det på film med både billede og lyd. Det er jo én selv, lige dér!”

Gælden

Det kan ses allerede nu i reklamerne for det 3. afsnit, som I er med i, at der tales en del om gæld; hvordan har I det med, at give familien Danmark et indblik i finanserne på den måde?

Josefine: “Jeg var meget bange for, i starten, at vi ville fremstå dumme. Altså forstået på den måde, at vi ikke har tænkt os om. Men det hele er jo nøje planlagt og gennemtænkt. Og det kan måske være svært lige at gennemskue, for seerne har jo ikke været igennem den samme proces som vi har, og det kan umuligt skildres på kun 20 minutter.”

 

Christian: “Det er rigtig meget et spørgsmål om hele tiden at afveje risici: Der er en risiko involveret i at gældsætte sig, men hvis dét, tage en smule mere risiko gør, at man får den succes, man ellers ikke ville, så giver det jo mening.”

 

Josefine: “Men jo, altså, det kræver både ofre og kompromis, at gøre det vi gør. Vi har ikke en stor og lækker lejlighed; vi bor på et et frimærke. Vi har ikke tid eller penge til ferie, som mange andre måske har. Og vi kan ikke fise ud og købe nyt tøj hele tiden - for nogle år siden fik jeg en stor sæk tøj af en tidligere medarbejder, som hun ikke ville gå i længere, og det kunne jeg så aftage. Vi må jo nedjustere både forbrug og forventninger hvor vi kan.”

Virksomhed og kærlighed

Hvordan formår I at balancere livet som både kærester og forretningspartnere?

Josefine: “Jeg tror virkelig på, at der er en styrke i, at vi løber sammen. Tag udgangspunkt i de afsnit af dokumentaren, der er vist indtil nu: Familielivet lider, og det er da også hårdt, at drive virksomhed sammen, for det slider på forholdet, men vi er sammen om det og er sammen rigtig meget.

 

Christian: “Man skal ikke falde i fælden om, at være efter hinanden. Det er super let, og mange gør det, men hvis man bruger sin kæreste tid på, at blive sur over, at den anden er træt eller man ikke kan gå på date hele tiden, så er man på et skråplan. Vi sørger hele tiden for at forsøge at forstå hinanden. Så når vi gerne vil på date spørger vi den anden. Der er forståelse fra begge parter om hvad mulighederne er, hvis en er træt eller har for mange arbejdsopgaver så er der ingen sure miner.

 

Josefine: “Vi har måske nok et mere intimt forhold end så mange andre, tror jeg. For når du bruger så meget af din tid på arbejdet, og der er jo også en eksamen indimellem skal vi huske, Christian er stadig studerende, så tæller den tid man har sammen bare SÅ meget mere. Når vi er sammen, så er vi virkelig også sammen. Der er mange, der synker ned i sofaen med en mobil i hånden sidst på dagen, men det gør vi ikke: Vi sørger for virkelig at være sammen.”

Hvis du vil vide mere...

... så tjek vores hjemmeside, www.mybaser.dk, hvor du finder både vores blog, som allerede nu har en masse spændende læsestof, samt tilmeld dig vores nyhedsbrev (hvis du ikke allerede er).

Ses vi mandag aften på TV2?