En altan parasolfod med et KLART formål! At være den bedste på din altan.

En altan parasolfod med et KLART formål! At være den bedste på din altan.

I dette blogindlæg får du to ting:
1) en præsentation af vores nyeste produkt OG
2) eksklusivt indblik i produktionsprocessen

Parasoller er ikke kun for folk med haver

Et stigende antal mennesker rundt om i Europa har altaner. Mellem 8.000 og 12.000 altaner bliver hvert år bygget i København, og i Tyskland har mere end 18 millioner mennesker deres egen altan. En altan kan være et perfekt sted at nyde lidt frisk luft og solskin - og komme væk fra det travle liv i byen. Men det betyder også, at folk med altaner har det samme behov som folk, der bor i huse og har haver: De har brug for skygge.

Derfor er vi super spændte på at introducere et nyt produkt til vores produktlinje: en Baser parasolfod til altanen! Den nye parasolfod har været undervejs i næsten et år. De sidste detaljer er nu på plads og vores Product Manager, Louise, er endelig tilfreds med det nyeste medlem af Baser produktlinjen. Parasolfoden til altanen er sat i produktion og er nu klar til den store afsløring!

Altan parasolfod passer helt ind i hjørnet

Den nyeste tilføjelse til Baser produktlinjen: en Baser parasolfod til altanen.

Du kan købe vores nye parasolfod til altanen fra marts 2019. Vi vil nemlig gerne sikre, at du kan nyde skyggen på din altan fra tidligt forår og sommeren igennem. Vores nyeste produkt kan bl.a. købes i Bauhaus, Bilka og Silvan samt online på vores hjemmeside www.mybaser.dk.


Produktdesign med kunden i fokus

Den nye parasolfod til altanen er baseret på det samme patenterede, mekaniske princip som vores første parasolfod. Derfor var vores egentlige udfordring ikke at skabe et nyt og revolutionerende produkt (det har vi allerede!). Til gengæld var udfordringen at finde ud af, hvilke behov kunden havde, og hvordan vi kunne opfylde dem. Så derfor satte vi kunden i centrum i vores produktudviklingsproces med et klart mål om, at gøre det til den bedste parasolfod til altanen på markedet!

Hvordan gjorde vi det?

Vi besøgte testpersoner i deres eget hjem og spurgte dem, om de ville lave en live test af prototypen til produktet. De blev bedt om alt fra at samle parasolfoden, til at bruge den og til sidst også skille den ad i den sidste del af testen.

Hvorfor gjorde vi det?

For at få førstehåndserfaring med hvordan produktet blev modtaget af kunder, som ikke havde været involveret i selve skabelsen af produktet. Vi fik mere brugbart feedback, end du kan forestille dig! De tre vigtigste ting vi lærte om parasolfoden til altaner var:

 1. Den må ikke optage for meget plads på altanen.
 2. Den skal være let at fjerne for at opnå maksimal skygge.
 3. Den skal være stabil.

“Min altan er min lille have, og jeg vil gerne have, at der både er plads til bord og stole lige så vel som blomster. Det er derfor, det er vigtigt for mig, at parasolfoden ikke tager for meget plads. Men det er svært at finde en parasolfod, der ikke tager for meget plads, og som ikke vakler og er ustabil...”

- Maria, testperson.

Mange af de testpersoner vi besøgte havde præcis de samme bekymringer som Maria, så derfor satte vi os for at løse netop disse tre største problemer.

Hvordan det hjælper:

Ved at sætte kunden i centrum under udviklingen af produktet, får du et produkt, der er lavet til kunden og ikke bare det firma, som har skabt det. Det bliver en slags samskabelse, hvor det endelige produkt løser så mange problemer for kunden som muligt.

Andre ting vi har lært:

Vi har også lært noget, vi havde taget for givet: Det at samle vores produkt er en del af oplevelsen. Den feedback vi fik fra vores testpersoner? Det var sjovt! De nød det, og sammenlignede det med at lege med LEGO.

Om udviklingsprocessen

Louise, vores Product Manager, har stået i spidsen for udviklingen af Baser altan parasolfoden. “Vi har færdiggjort projektet gennem en udviklingsproces, der har involveret:

 1. skitsering og idégenerering
 2. prototyper og test,
 3. og 3D modellering og tilretning

for at ende ud med det færdige produkt. Jeg er super tilfreds med produktet. Det er lavet 100% til altaner i alle størrelser, mens det samtidig holder det skandinaviske design udtryk, som du også finder i vores andre produkter”, lyder det fra Louise.

I virkeligheden eksisterede grundlaget for den nye Baser altan parasolfod allerede før projektet overhovedet startede. Den nye parasolfod til altanen er nemlig baseret på vores eksisterende model til haven. Sammenligner du med modellen til haven, er altan parasolfoden endnu nemmere at bruge.

Her er begrundelserne - de problemer vi har løst med den nye Baser altan parasolfod:

Problemer vi gerne ville løse

Vi fandt ud af, at selvom det 3-benede design var ufatteligt smart, når det kom til besparelse af plads, så var der et problem. Folk havde svært ved at samle basis kittet ordentligt. Vi løste det problem på en super smart måde. Vi designede det korte ben sådan, at det kun er muligt at sætte på, hvor det passer i basis kittet. På den måde er det umuligt at samle basis kittet forkert!

Baser altan parasolfod dele

Montering

Nøglen til at løse problemet med monteringen er en kombination af fysisk og visuel kommunikation. Fysisk forstået på den måde, at du ikke kan skubbe det korte ben ind i de huller, der er lavet til de lange ben og omvendt. Men vi tænkte også at det i sig selv, kunne være med til at skabe en potentiel frustration hos kunden. Løsningen vi endte med at vælge var at inkludere visuel feedback på selve basis kittet, for at hjælpe med at guide kunden på en simpel og effektiv måde.

Det er både simpelt og genialt på samme tid! Selve foden og benene er lavet med firkanter og cirkler, der hvor delene passer sammen i basis kittet. De er en del af støbeformene (lidt ligesom en bageform for produktet), der former komponenterne, så de stikker ud fra overfladen og kan mærkes, når man rører ved dem. Vi fik ideen til at gøre det på lige præcis den her måde fra braille; blindskrift. Lad os tage et kig på, hvordan designet inde i foden ser ud:  

For at gøre det umuligt, at samle parasolfoden forkert, har hullerne forskellige former. Hullet til det korte ben er trapezformet, mens hullerne til de lange ben er firkantede, som du kan se på billedet ovenfor. Det gør det umuligt, at skubbe det korte ben ind i hullerne designet til de lange ben og omvendt.

Da der skulle laves nye støbeforme til komponenterne, kunne vi lave design variationer til de forskellige dele. Det gjorde det muligt for os, at lave smarte løsninger til aktuelle problemstillinger. Og det virkede! I de første testrunder havde vi ikke tænkt over problemet, og derfor havde alle testpersonerne svært ved at samle parasolfoden rigtigt. I anden runde af tests havde vi implementeret det nye design, og det resulterede i en 100% succesrate.

Pladsbesparende design

Et andet problem vores testpersoner gjorde os opmærksomme på, var problemet med plads. Altaner er ofte små, og folk vil gerne have en masse ting på dem som for eksempel altanmøbler og blomster. Derfor er det ikke så underligt, at de små altan parasolfødder bliver valgt til fordel for de store. Nu stod vi overfor den udfordring, at skabe en parasolfod, der kunne opfylde det behov. Faktisk var det et kriterium fra begyndelsen, at den nye Baser altan parasolfod skulle være mindre eller samme størrelse som konkurrenternes produkter.

Forskellige typer af altan parasolfødder

Et andet kriterium var, at den nye altan parasolfod skulle være fleksibel, når det kom til placering. Det at kunne flytte og placere parasolfoden med lethed, er ikke noget nyt i vores produktlinje - bare se på vores model til haven. Det var helt sikkert noget, vi gerne ville have, at vores nyeste produkt også skulle være. Og det viser sig faktisk, at den er endnu lettere at flytte og placere. Her er hvorfor:

 • Parasolfoden behøver kun en enkelt sandsæk (15 kg/ 20 kg)
 • Parasolfoden er næsten halvt så stor som modellen til haven
 • Vægten på parasolfoden er betydeligt mindre end den til haven

“Altså, det her er ret fint. Det er lidt ligesom at tage min parasol og parasolfod på en gåtur.”

Linda, testperson

“Den var super let at placere! Specielt sammenlignet med betonblokke.”

 

Nils, testperson

Det pladsbesparende og fleksible design på den nye Baser altan parasolfod giver kunderne den bedste parasolfodsløsning til altanen på markedet. Placér den hvor du vil - endda også i hjørnet af din altan!

Baser parasolfod designet til altanen

Det at spare plads afhænger af mere end bare størrelsen på parasolfoden. Det er også direkte relateret til størrelsen på selve parasollen. For at kunne give kunder den bedste løsning på markedet, sørgede vi for at skabe en parasolfod, der passer til flest muligt parasoller til altanen. Den nye Baser altan parasolfod passer til parasolstokke med en diameter mellem 20-40 mm og en skærmdiameter på op til 2 m.

Produktet er kun lige blevet sat i produktion, i den første måned i 2019, og det har allerede haft stor succes. Allerede før produktet var færdigt og klar til produktion, havde vi modtaget mere end 2.000 forudbestillinger.

"Det er et klart tegn på, at vi har ramt hovedet på sømmet med vores altan parasolfod. Og med al den positive feedback, vi har modtaget indtil nu, så er jeg slet ikke nervøs for produktets fremtid”

- Josefine Østerby, CEO hos Baser ApS

Så alt i alt, får vi lov til at sætte et fantastisk nyt produkt på markedet denne sæson!


Facts om altan parasolfoden:

 • Den er produceret i Europa
 • Den kommer i 2 størrelser: En 15 kg model og en 20 kg model
 • Den findes i 2 forskellige farver: Mørkegrå og mørkebrun
 • Den passer til parasolstokke med en diameter på 20-40 mm
 • Den passer til parasoller med en skærmdiameter på op til 2 m

Facts om udviklingen af Baser altan parasolfoden

 • Mere end 100 post-its blev brugt til ideer og noter
 • Vores 3D printer har printet i mere end 60 timer for at lave prototyper
 • Vi solgte de første 2.000 produkter, ved at vise prototyper lavet i 3D print
 • Louise, som lavede produktet, er kun 27 år gammel!
 • Vores Product Development Assistant, Per, er kun 23 år gammel!
 • Produktet er patenteret i hele Europa

I denne blogpost har du fået en præsentation af vores nyeste produkt og et eksklusivt indblik i produktionsprocessen. Med sit pladsbesparende og fleksible design giver den nye Baser altan parasolfod dig den bedste parasolfodsløsning til altanen på markedet. Gå foråret i møde med den nye Baser parasolfod til altanen, og del gerne din oplevelse på sociale medier.


Den nye parasolfod til altanen kan købes i Silvan, Bauhaus, Bilka og online på vores hjemmeside www.mybaser.dk.